Träning på hög nivå ;)

Oj, vilken fantastik dag :)Vädret har verkligen varit kanon hela dagen! Tur att man var ledig idag ;)

På förmiddagen "Uddasäkrade" jag huset för att ta med valparna till stan. En förklaring på detta kanske ;) Jo, det är så att min älskade lilla Udda öppnar alla grindar som finns, är uppe i alla fönster och river ner allt som finns där, kissar och bajsar överallt och slutar med att gå upp på övervåningen och lägga sig i våran säng när vi lämnar henne ;) Hon är kul hon, NOT! Så igår kväll listade jag ut en plan för att besegra henne. Jag säkrade alla grindar extra mycket, lämnade henne med Doris och Tiili, stängde grinde på övervången plus den i hallen nedanför trappan, lät henne ligga på min tröja i bädden och lämnade lite godis på golvet. DET FUNKADE!! Hon hade inte öppnat några grindar och inget kiss eller bajs på golvet :D YIPPI! Åtminstone funkade det denna gången ;) 
Till valparna och stadenresan då. Valparna fick följa med till Djurmagazinet och miljöträna lite vilket de inte hade nåt emot alls :) Trevliga valpar jag har ;) Sen fick de sitta i bilen medans jag, syrran och Jonathan fikade en sväng på stan och när vi handlade vilket de numera inte heller har nåt emot :D 
Väl hemma satte jag upp nya poolen som uppskattades väldigt av sonen kan jag säga :D Han är som en fisk i vattnet, trots att jag i år inte använde nåt varmvatten alls utan tog ur slangen där vi bara har källvatten ;) Inte Jonathan emot som hoppade, åkte rutschkana och badade som bara den :)
 
Sen kom syrran och Markus ut för att grilla lite, trevligt som vanligt :) , och då passade jag på att fota min lilla Udda lite vilket jag oftast inte har tid till när jag är själv.

Vacker hund med fult öra ;)

En whippets baksida ;D

Titt-ut

Det är svalkande skönt att ligga under töjorna :)

På eftermiddagen/kvällen packade jag in samtliga hundar och åkte till klubben. Jag och Doris ska ju tävla på staffespecialen så vi behövde en rejäl genomkörare och Tiili behövde massor egentligen men fick stå över lite nu och valparna behövde social- och miljötränas!
 
Jag la Doris plats medans de skottränade och medans en kille med sin malle som gästtränade hos oss kampade med sin hund :-O Men hon låg snällt kvar, dock med lite påminnelse av mig och med lite pip, MEN hon låg!! Har ju haft lite problem med detta moment innan så det kändes skönt att hon inte gick upp! Sen tränade vi linförighet där jag fick påminna henne i svängarna lite annars var det bra. Ställande och läggande är som vanligt klockrena tior ;) Och i inkallningen fick vi träna bara sitt kvar för att hon kunde minsann själv ;) Apporten tränade vi oxå och hon tuggar lite men tar den inte innan jag säger och släpper den inte och går inte iväg! Hoppet tränade vi inte för det kan hon och där gäller samma som inkallningen, fokus på att sitta kvar! Hon är så duktig min lilla plutta så gör hon som hon ska och ligger på platsen kommer det nog gå ganska bra, om jag får säga det själv och jag är ju inte partisk alls ;D


Tiili fick köra dirigeringsapporten och behövde allt påminnas om att koppla på hjärnan och ta det lilla lugna ;) Ska nog dela momenten lite för att hon inte ska dra iväg från konerna så snabbt! Men efter att hon blivit påmind och kopplat på hjärnan gör hon det ganska tjusigt faktiskt :) Sen körde vi rutan oxå och egentligen är det samma där, hon har så bråttom och vill göra allt själv vilket inte är så poppis i eliten ;) Sen behöver hon komma lite längre in i rutan så det ska vi lägga lite mera fokus på oxå, annars är hon rätt duktig! Körde lite dumruta oxå och testade Bosses tips om att säga namnet och sitt i sättandet, som vi missade på tävlingen sist. Detta funkade riktigt bra så det kör jag på! Kom på en annan sak jag ska ändra oxå och det är att jag ska säga hennes namn istället för stanna vid konen så att hon vänder upp mot mig så hon ser vart jag pekar när jag ska sända till rutan eller apporten! Tror det kommer funka fint med. Körde lite inkallning med stå och ligg oxå och farten var kass men ställandena och läggandena var tillfredsställande. Skyller på att det var varmt ;) Sen hoppade vi lite agility oxå och om jag bara är övertydlig så gör hon precis som jag vill :D Min duktiga mallefjant <3

Och slutligen fick alla valparna komma ut och det var ju ingen som tyckte dem var söta ;) Och valparna bara köpte det nya stället och alla hundar, så säkra som de är :) Alla tre fick vara ute en stund sen satte jag staffevalparna i bilen för att träna lite med Udda. Sitt kan hon jättebra nu så nu tränar jag ingångarna vilket hon gör jättebra, två gånger ;) Sen tycker hon att vi gjort det och skiter fullkomligt i mig ;) En utmaning ja ;D Sen gjorde jag två valpinkallningar och hon kommer som ett skott och bara älskar att vara med mig, me like :D En riktigt härlig dag på klubben blev det! Höll på att glömma att jag hjälpte Katarina och Ove med sin Lotus och apporten. Han tar apporten men släpper den direkt så jag engagerade mig lite och fick honom att hålla den lite bättre i alla fall, kul att kunna hjälpa till lite :)

//Malin

Fennaur A Shropshire Lad

Idag har bästaste Anneli med nästan hela hennes "flock" varit på besök :) Jakthundarna och varghunden fick stanna hemma, annars var alla med :) Tre barn, en gubbe ;) , Anneli och Findus, eller Fennaur A Shropshire Lad som han faktiskt heter, fint ska det va ;D En riktigt stilig herre med världens bästa temperament! Hetsar inte upp sig för minsta lilla här minsann :) Lugn och snäll som en filbunke ;) Vi passade på att ta lite snygga kort på honom och visst är han fin :)




Usch, matte, gå inte så långt ifrån mig ;)

Bara älskar min matte :)




Ungarna hade superkul och vi pratade massa minnen och annat skoj :) Trevligt! Som vanligt så får man väl säga att vi borde göra detta oftare, men som tur är så känner jag och Anneli varandra väl och vet att ingen av oss hinner och när vi väl ses så har det gått alldeles för lång tid ;) Men så är det väl med goda vänner, man behöver inte ses så ofta och ingen blir sur för att man inte hinner :) Så ska det va! Ses snart igen ;)

//Malin

Midsommar 2011

Ja, då var vi på mitten, innan det vänder mot det mörka igen ;) Midsommar :) Som vanligt firades detta hemma hos mamma och pappa. Min farmor och farfar, min mormor och hennes sambo Rune och syrran och hennes gubbe Markus var oxå med. Sen hade vi ju alla hundar med oss oxå ;) Vi med våra 5, syrran med sin och mamma med "lilla" Stumpan. Men tyvärr kan vi inte ha alla ihop utan vi släppte alla valparna ihop med Stumpan vilket går utmärkt och när jag tog ut Doris fick Stumpan gå in. Men det funkade bra :)
Jonathan åt som vanligt bara potatis men åt desto mer jordgubbar och avslutade med två mackor ;) Mamma hade dessutom gjort en god dessert till kaffet, hallontårta, som föll mig i smaken då den inte innehöll något socker :) Allt var gott som vanligt! Gillar verkligen midsommar med färskpotatis och sill!
Jag hade så klart med kameran och bjuder på några av dem 80 bilder jag tog ;)

Årets midsommardukning hos mamma

Mina båda älsklingar <3

Markus och Syrran

Godingen har ätit jordgubbar, syns det ;)

Ellan och Opie hos mamma för andra gången och de är helt oberörda :)

Ellan hittade mammas fontän och upptäckte att det gick att dricka ur den ;)

Vackraste rottisen, hon har varit i min ägo ;) , Stumpan, snart 8 år :)

Stumpan och Opie, lite storleksskillnad ;)

Två whippar + två staffar = massa bus ;) 

Stumpan smyger på de små

Udda är språksäker och lägger upp hela magen och strupen för stora Stumpan :)

Finaste Opie :)

Sötaste Ellan, med massa frön i pannan ;)

Idun busar med Opie och Ellan tittar på ;)

Vi avslutade dagen hos mamma med den här goda!


I förrgår, den 22/6, var jag, Jonathan och valparna hos Ingela och hennes "flock" och hälsade på. Hon hade kameran framme så vi fick massa fina kort på både barn och hundar och efteråt bjöd hon på våfflor till kvällsmat :) Härligt!
Udda gör en närmare inspektion av Myran

Opie hittade en kul leksak hos Ingela :)

Jonathan hoppar högt ;)

Humlan och Opie

Vackraste Udda :)

Udda är fortfarande lika udda med sina två olika sidor ;)


Fortsatt trevlig midsommar önskar vi alla valpköpare, mina kära uppfödare, vänner och familj <3

//Malin

Nyfödda - 1 dag gamla - bilder

Alford alldelesn nyfödd, den ende som föddes hemma :)


Tillbaka från Djursjukhuset i Jönköping med en trött och duktig Doris och 5 fina, friska och pigga valpar :)




Pluggen

Jonathan tyckte det var jättespännande med valpar :)



1 dag gammal och redan skön stil ;)









Hela gänget!





Englandskullens tårta ;)

//Malin


4 veckor - bilder

Phalokopias Alford

Phalokopias Barking


Phalokopias Clare

Phalokopias Dover

Phalokopias Elland

//Malin


3 veckor - bilder

Phalokopias Alford

Phalokopias Barking

Phalokopias Clare

Phalokopias Dover

Phalokopias Elland









//Malin

2 veckor - bilder

Phalokopias Alford

Phalokopias Barking

Phalokopias Clare

Phalokopias Dover

Phalokopias Elland

Doris och alla bebisar

//Malin

Dräktiga Doris

Doris "lilla" mage från början till slut.

Dag 30

Dag 40


Dag 47

Dag 51


Dag 54

Dag 56

Dag 60


Dag 61


Dag 62

//Malin


Ytterligare en utflugen

Japp, idag har ytterligare en buse lämnat boet. Idag var det Divas tur att flytta. Hon har flyttat till sin nya "flock" Lina med familj i Stockholm.


Nu börjar det verkligen bli tomt hemma. Men skönt på nåt vis för nu kan jag ägna mig åt mina egna hundar mer. Men de valparna som är kvar får nu följa med på våra dagliga upptåg. Idag har de fått åka med till syrran och hennes Idun. De busade som bara den och hade inget emot den nya miljön :) Sen fick de följa med hem till mamma och hennes Stumpan och även där busade de som bara den och brydde sig inget om miljön :) Härligt med så stabila små monster ;)

Nu på kvällen kan jag säga att de allt lever om som om de vore 5 stycken ändå ;D De bits, skäller, brottas, biter på saker, kissar på golvet ja typ allt man inte vill att de ska göra ;) Men de är så söta så det gör inte så mycket ;)

Nu är min ork slut för idag och imorgon är det jobb som gäller så då går vi upp i ottan. Natti natti //Malin


8 veckor

Hoppsan, nu är det den 20:e juni vilket betyder att mina bebisar är 8 veckor :-O Herre gud vad tiden sprang iväg! Men vilken fantastisk resa jag har fått vara med om :) Helt underbart att få uppleva allt detta. Först parningen mellan min lilla Doris och snyggingen Adonis. Sen följa hela dräktigheten och se hur magen växte och hur det rörde sig och den där undran man hade om hur många det var, hur de såg ut och vad fördelningen skulle bli :) Så kom dagen de föddes och mina nerver sattes på prov ordentligt då "Pluggen" inte ville komma ut riktigt och det slutade med en resa till Jönköping, men att allt gick bra till slut :) Sen har man myst, myst och åter myst, tills de blev så stora att Doris inte städade hos dem längre, då städade, städade och åter städade man ;) Ha ha, nej då. Man har allt myst en massa sen oxå. Och lekt, klippt klor, avmaskat, matat osv. Allt har bara varit så underbart! Dessutom kan jag säga att det var ett STORT plus att ha valpar vid den här årstiden! De har varit ute MASSOR! = mycket mindre städning ;) Dessutom är det nyttigt för dem att uppleva allt där ute. Alla grannar som varit förbi och tittat, klappat och pussat på dem små. Traktorerna som kört förbi, grannarnas hundar som skällt, ja allt! Dessutom våra egna hundar de lekt med, katterna de jagat och Jonathan som busat med dem :) Kan säga att det inte är svårt att avgöra om jag ska göra detta igen. Helt klart! Ännu mer helt klart blir det om dessa valpar blir som jag tänkt när de blir vuxna oxå :) Det återstår att se nu :)
Två valpar har redan idag fått flytta till sina nya hem. Först ut var Phalokopias Dover "Tyson" som hämtades av Harry och sötnosen Cassi, frallan ;) Hemma i Stockholm väntar även matte Novie på sin juvel :) Vi önskar Tyson med sin nya flock lycka till :)


Precis när Harry, Tyson och Cassi åkte kom Frida med sina föräldrar för att hämta Phalokopias Barking "Pluggen". Pluggen blir västkustbo, närmare bestämt Surte utanför Göteborg. Vi önskar Pluggen med sin nya flock lycka till :)


Det blev jättetomt här hemma :´( Kolla bara vilken plats mina sista bebisar fick i nya bädden ;)


Udda däremot är nog ganska glad ;) Hon som terroriserat valparna så innan de var stora har nu fått igen, 5 gånger så mycket ;D Hon har skrikit som en stucken gris emellanåt när de bitit henne ;) Samtidigt tror jag hon kommer sakna dem små liven. Hon har trots allt lekt mycket med dem, sovit ihop med dem och ätit ihop med dem. Tror det är lite liknande med Doris. Hon är säkert glad över att slippa dem samtidigt som hon förmodligen kommer sakna dem lite. Tiili däremot är det ingen tvekan om vad hon kommer tycka ;) Hon har aldrig tyckt om dem så med andra ord kommer hon heller inte ogilla att de åker ;) Jag tycker oxå att det är lite skönt att de åker för man har inte hunnit med annat än valparna och det har blivit mycket städning samtidigt som jag kommer sakna mina älskade bebisar så klart :´( Tur att alla fått så bra hem att flytta till :) Nu vill jag bara ha MASSA mail, sms, mms och telefonsamtal om hur det går med mina små :) Glöm inte det hörni ;)

Nu ska jag göra som valparna, krypa till kojs och sluta mina blå ;) Natti natti //Malin

Inga nollor ;)

JAAAAAAA!!! Yippi!! Idag hade min kära mallefjant nästan ;) hela hjärnarn med sig och visade återigen att hon faktiskt kan ;D
Vi har varit i Töreboda och tävlat elitklass lydnad igen. Hade inga förväntingar efter förra gångens tävling med tre nollor utan tog tävlingen som den kom. Att jag skriver att hon nästan hade hela hjärnan med beror på att hon gjorde alla moment, men hon hann med att springa till nästan alla koner på hela planen först ;) Domaren sa vid ett tillfälle: "Oj, vad hon vill mycket!" Det stämmer mycket väl in på min älskade malle :) Hon var tilll och med på väg att sticka iväg och göra vittringen innan ens pinnarna var utlagda ;D Och på sändandet till rutan drog hon hela vägen bort till dumrutan så jag fick kalla tillbaka henne och på vägen tillbaka kom hon i hundra knyck men jag lyckades ändå stanna henne i rutan och få henne att lägga sig i den :-O Då fick jag hjärnsläpp och visste inte hur jag skulle gå när tävlingsledaren kommenderade iväg mig ;) Ha ha. Vi har kul vi, när vi tävlar jag och Tiili :D
Här kommer moment för moment:

10 - Sittande i grupp
9,5 - Plats - lite orolig som vanligt
7,5 - fritt följ - snett sitt, trycker, går lite framför förare ;)
5 - dumrutan - tokan satte sig inte på sättandet och stod heller inte still alls
6 - Inkallning med stå o ligg - jäääääättesent läggande
6 - sändande till rutan - många kommandon och vid sväng vilket nog var riktat mot mig ;)
10 - hopp apport
7 - vittring - tog rätt direkt, släppte, luktade på de andra och tog rätt igen :D
8 - fjärr - dk sitt, hon ville inte komma igång riktigt utan jag fick säga sitt två gånger

Summa denna gång: 235,5, ett andra pris och en andra placering :D Härligt! Jag var så glad att jag hoppade jämfota från planen och hade förmodligen ett leende från öra till öra :D Min älskade mallefjant <3 STORT grattis till Bosse med Decco som knep första platsen med ett förstapris :) Ni är så duktiga!!


Christina från kennel Idomic's tävlade oxå idag och hon hade med sin bebis Tiffy så hon och Udda fick rejsa i hagen de har på Töreboda BK. De hade jätteroligt! Det är så härligt att se hur de springer, brottas och springer lite till ;)

Nu firar jag mina framgångar från tidigare i veckan och från dagen med öl, tacos och massa godis :D

//Malin

7 veckor och USKA

Vart tar tiden vägen? Vad är det som bestämmer när tiden ska fort och när den ska gå sakta? För mina valpköpare, som väntar på sina bebisar, går tiden förmodligen alldeles för långsamt och för mig, som har tusen saker att göra och valpar som snart ska flytta, går tiden alldeles för fort ;) Nu är i alla fall valparna 7 veckor och om ett par dagar flyttar de första valparna till sina nya hem :) Det är med både sorg och glädje de lämna mig. Med sorg för att alla har tagit en del av mitt hjärta, de är ju så goa :) Och med glädje för att jag kommer hinna med mina egna hundar och jag slipper städa sjuttielva gånger om dagen ;) Alla har fått jättebra nya hem så det kommer bli så bra! Lite bilder på mina pluttar <3

Ellan vill helst inte vara med på bild ;)

Tyson med världens största näsa, så söt så ;)

Blä på er, säger Diva ;)

Åh, klia på magen är skönt, tycker Pluggen

Mm, den här tummen är delikat, tycker Opie

Fick riktigt fina bilder på mamma Doris idag med, men ni får nöja er med en ;)


Idag blev jag färdig med min utbildning oxå! Så gött! Har tagit lång tid för att jag fick ta paus emellan men nu är jag färdigutbildad undersköterska (USKA) :D Får nog allt bli lite firande i helgen. Har ju trots allt gjort färdigt två gymnasieutbildningar nu ;) Så nu kan jag ta hand om både folk och fä ;D
//Malin

Agility KM

Min malle kan!! Ja, nu har hon faktiskt bevisat det. Hon har ju lite svårt att få ihop sin hjärna när vi ska göra saker på "allvar", vill massa och vill behaga mig och då blir det fel. Men nu, eller ja, igår ;) , så bevisade hon att hon, efter nästan 6 år, att hon faktiskt kan få ihop hjärnan så att det blir riktigt bra :D
Vi hade KM i agility på klubben igår och ni som känner mig vet hur ofta jag tränar agility ;) Jag har lärt henne slalom och balanshindren, men tränar inte detta heller speciellt kontinuerligt, och resten kör jag på ren lydnad! Det funkar :-O Hade det inte varit för duktiga Magda och Tosca så hade vi vunnit igår ;) Vi som alltid brukar diska oss för att hon vill så mycket och då tar fel hinder, fick ihop allt igår och i agilityklassen tog vi oss runt med endast en vägran och i hoppklassen med en vägran och fem fel :D Yippi!! Dessutom är hon riktigt snabb :) Jag blev riktigt taggad av denna framgång så jag ska nog allt anmäla henne till någon tävling. Hon gjorde ju precis som jag ville igår, två gånger dessutom, så det känns hoppfullt, ha ha! Spännande ;)

Innan KM så hann jag faktiskt med lite lydnad oxå. Hon gjorde både rutan och dirigeringsapporteringen klockrent igår så det var en snabb men intensiv träning ;) Tränar en massa på fjärren oxå och på nära håll funkar det tillfredsställande och på håll så flyttar hon fram :/ Behöver tips känner jag! Jag tränar jättekort, typ en eller två skiftningar och flyttar hon inte så får hon belöning annars gör vi om det och alltid belöningen bakom henne men likt förbannat så funkar det inte på håll. Vad ska jag hitta på då? 
Sen är det där med vittringen, men jag ger de fastspikade pinnarna ett tag till får vi se om det lossnar. Vågar inte träna utan fastspikade pinnar innan tävlingen nu. Hon får INTE plocka i dem :S Har till och med testat att neja henne men hon gör om det redan på nästa skick :( Ja ja, vi får väl se vad som hände rpå tävlingen på lördag. Vad som helst kan hända ;)

//Malin 

Valpar

Det är svårt, det kan jag lova
att få valpar att sova.
Valpar ligger inte still,
hoppar, studsar som de vill.
Och de flänger runt och busar,
skuttar, puttar, leker, rusar.
Det är svårt, det kan ni tro,
för små valpar att få ro.
Mycket fart i valpars tassar,
ingen vaggsång alls som passar.
Valpar måste leka klart.
Kanske kan de sova snart.
Plötsligt är det slut med buset
och det blir lugnt och tyst i huset.
Innan någon alls förstått,
sover alla valpar gott!



//Malin


7 veckor

Idag är valparna 7 veckor gamla :) Mina stora godingar, ja för nu får man snart inte säga att de är små längre ;) De börjar bli riktigt rediga faktiskt! Kissar och bajsar inte lika mycket längre och när de gör det söker de sig till tidningarna eller går ut om det är öppet :) Duktiga små grisar ;) Alla valparna har nu hittat nya hem att flytta till och jag hoppas alla kommer bli nöjda med sin valp. Jag är helt övertygad om att det kommer gå kanon i alla fall :) De blev lite utspridda från Stockholm i norr till Kristianstad i söder :) Nu ska jag börja komma på ett datum för vår första valpträff och det ser ut som om det kommer bli någon gång i mitten på augusti! Kommer bli så kul att få träffa alla när de vuxit lite och se hur de utvecklas :) Massa skoj att se fram emot :) Tyvärr kommer det inga bilder idag. Jobbat hela dagen och sen har jag, Tiili och Udda varit på klubben och tränat så vi har inte hunnit med att fota nåt, men jag lovar att det inte ska dröja så länge ;)

Träning ja. Idag gick det så där bra som man vill att det ska gå jämt :) Det enda problemet var väl att gräset var lite högt så apporter och koner försvann lite och Tiili kunde inte förstå vart de hade tagit vägen ;D Men när hon väl hittade rutan till exempel gjorde hon den såååååå snyggt gång på gång :) Även dirigeringsapporten funkade riktigt bra idag. Fritt följ gick kanon men däremot måste vi träna sättanden och fjärren MYCKET mera ;) Men vi har ju nästan en vecka på oss. Imorgon ska vi tävla KM i agility oxå, det kan bli spännande och se hur det kommer gå ;)

Nepp, nu är det dax för sängen. Valparna börjar ge upp och somna nu så det är bäst att passa på att gå och lägga sig. //Malin

Bilder :)

Oj oj oj, vad här har slarvats med att lägga ut bilder på mina godingar :) Men det är så att min tid bara fullkomligt rusar iväg och antingen hinner jag inte fota eller så hinner jag inte lägga in några bilder just nu. Försöker umgås och greja så mycket som möjligt med valparna nu så att de blir ordentligt socialiserade innan de ska åka, vilket de faktiskt kommer göra om lite drygt en vecka :-O Vart tog den tiden vägen?? Pof, sa det bara, så var valparna 7 veckor ;) Helt otroligt! Men vilken härlig tid det har varit alltså. De är ju bara för goa :D NU ska ni få se massa bilder på mina bebisar :)

Ja, vad ska man säga ;)

Katternas klöspelare blev en bra sovplats tyckte Phalokopias Elland, Ellan

Söta Tyson

Syskonkärlek <3

Finns det hjärterum finns det stjärterum ;)

Diva

Alford

Diva och Tyson

Doris fick ett lekryck ;D

Ellan

Alford

"Jag ger mig", säger Alford

Pluggen

Sötklick :)

Den dagliga dosen med aktivering för valparna, matupplet :)


Sen passar jag på att lägga in lite bilder på min lilla Udda som ju hunnit bli 11 veckor! Nästa vecka, när hon blir 12 veckor, ska jag försöka få till lite uppställningsbilder! Har inte hunnit ta så mycket bilder på bara henne utan det blir oftast ihop med de andra små, men här kommer några fina på henne i alla fall :)




Hm, vad händer här med dem öronen tro ;D






Som sagt, en massa massa bilder :) Hopppas ni gillar dem ;)

Nu blir det sängen, natti natti //Malin


Debut i lydnadsklass elit :)

Så var det dax, för debuten i lydnadsklass elit för mig och Tiili. Detta gick av stapeln igår, 10/6, på Vara-Grästorps BK. Detta var ingen planerad tävling utan jag efteranmälde mig efter inrådan av Alf som jag skulle bakdöma för på samma tävling. Han tyckte att jag kunde tävla om jag ändå skulle dit så visst, så blev det. Har ju faktiskt tränat en hel del till den här tävlingen men dan innan gick inget :/ Kändes ju sådär inför tävlingen kan jag säga. Var så där lagom nervös oxå, men faktiskt inte så nervös som jag kan vara inför en brukstävling :) Gött!
Tävlingen började bra med att jag drog nummer 2 ;) Ville verkligen inte starta som nummer ett så det var ju bra. Det var jag och en tjej till med en mallehane så det var ju lite kul :) Stolpar upp programmet tänkte jag så är det lättare att se lite vad det blev utav det hela ;) Om det nu är nåt att se vill säga ;)

10 - Sittande i grupp - kändes bra att börja så eftersom jag inte tränat detta någonting ;)
8 - platsliggande - som vanligt lite orolig och kröp lite men vi nollade inte i alla fall ;) Detta har jag inte tränat på lääääänge ;)
6,5 - fritt följ - ja det är oxå som vanligt, hon träner, studsar lite, växlar position med mera får jag väl tillägga, men vill så väl och har full kontakt hela tiden ;)
7 - dumrutan - hon flyttar sig lite i ställandet och sättandet men gör det för övrigt bra tycker jag :D
5 - inkallning med stå o ligg - hm, ja, detta är ju oxå ett moment som vi jobbat med MYCKET och inte blir det bättre för det :/ , lååååååångt stå och långsamt ligg :S
0 - rutan - detta momentet brukar jag känna mig säker på, förutom att hon kan lägga sig precis i kanten och på så vis hamna utanför, men hon hittar alltid rutan och gör allt bra, förutom denna dag :/ Hon gick till konen jätteffint och när jag skickar henne åt vänster så sticker hon däråt men hittar inte rutan?! Mycket märkligt :/
9 - dirigeringsapporten - oj oj oj :D Min brutta gjorde detta prickfritt förutom ett omtag! Så som jag kämpat med detta momentet :D
8 - metallapport o hopp - ja, och jag läser till domare?! Sa apport alldeles för sent, så kan det va ;)
0 - vittring - har inte tränat med fastspikade pinnar tillräckligt tydligen ;) Och så tog hon till slut fel ändå ;)
0 - fjärren - gör skiftningarna bra förutom att hon flyttar över en längd :/ Mera träning ;)

Summa? Nej, det räckte inte långt med dem tre nollorna kan man väl säga. Men jag är ändå nöjd att jag gjort debuten och åtminstone klarat ett av de tre jobbigaste momenten! Nu tränar vi på fram till nästa tävling som är nästa vecka. Vem vet vad som händer då ;)

Jag bakdömde ju igår oxå och det funkade fint. Började med lkl III vilket jag kände var lite tufft, men jag kommer in i det snabbt och sen flöt det på bra tyckte jag. "Mina" betyg låg sällan eller aldrig långt från Alfs och det känns att man börjar få in betygen i ryggmärgen, göttans :) Fick se en hel del bra förare och hundar, sånt är alltid kul!

Nä, ska nog greja lite med hemsidan tror jag. Ska se om jag inte kan lägga in lite resultat. Sånt är väl alltid kul att kolla, kanske ;)

//Malin


Så stolt

Jag är sååååå stolt över min mallefjant <3 Ibland har hon liksom kopplat på hjärnan från början när vi tränar och då funkar allt så himla bra vilket det gjorde idag när vi tränade :D Började med att skicka till konen, perfekt på den och stannade så fint. Skickade vidare till runta vilket hon oxå satte klockrent! La sig längre in i rutan till och med än vad hon brukar, härligt! Sen körde jag dirrigeringsapporteringen och började med att skicka henne på apporterna medans jag stod vid konen jag med och hon satte det så bra! Sen ställde jag henne vid konen och backade 10 meter och skickade och det strulade lite först men efter lite stannanden så tog hon rätt. Tog en paus lite från det momentet och körde vittringen vilket hon gjorde så jävla snyggt!!! Luktade, luktade och luktade för att sen ta rätt :D Gött! Körde apporten igen efter det och denna gång som helt moment och hon bara gjorde det :-O Utan några som helst problem! Sen gjorde vi inkallningnen och hon gör den tillfredsställande så jag är nöjd. Tog fjärren efter det från 15 meter direkt och hon gjorde även denna utan strul och problem och dessutom utan att flytta sig nämvärt! Testade en ruta igen efter detta men från andra hållet och gjorde det som ett helt moment fast jag kallade inte in och ja, som allt annat så gör hon det så tjusigt! Avslutade med ytterligare en vittring som hon sätter lika snyggt som den innan :D Går och lägger mig med ett STORT leende på läpparna :D :D :D


//Malin


6 och 11 veckor

Ja, men visst, nu är vi redan på vecka 6 i valparnas liv :) Jag kommer nog aldrig förvånas över hur fort tiden går. Det är bara så, man har saker att göra hela tiden med valparna och de är så mysiga så tiden bara rusar iväg. Det är dels därför som detta blogginlägg inte blev till i måndags utan kommer nu ;)
 
Jag får ofta frågan om jag inte kommer tycka det är ledsamt att valparna snart ska flytta och mitt svar är NEJ ;) Jo, det är klart jag kommer sakna dem små liven, men jag vet ju att de kommer till bra hem och får all kärlek och uppmärksamhet där som de behöver och som jag faktiskt inte riktigt hinner med just nu. Just nu är det städning, städning, städning, matning, rastning och där emellan lite kel som gäller ;) Klipper klor, avmaskar, torkar kiss samtidigt som jag försöker lära "min egen" valp nåt samtidigt som jag vill aktivera och motionera mina stora hundar, så NEJ jag kommer inte tycka det är jätteledsamt när de åker ;) De kommer få det så bra i sina nya hem där de kommer få ALL deras uppmärksamhet, nästan i alla fall. Någon av dem kommer få dela hemmet med en hund till men det är ju inget mot här just nu ;)

Nu lite bilder på mina små snyggingar!

Tiili undrar vad Alford pysslar med

Oj, vad stor hon är, säger Barking

Clare "Diva" spnanar in morsan

Dover undrar vad Hoppsan är för en filur

Elland kollar in Hoppsan


Ni får hålla till godo med dessa bilder så länge. Som sagt har tiden bara rusat iväg och jag har inte hunnit ta så mycket bilder som jag skulle vilja, men det kommer!

Min lilla Udda blir ju dessutom 11 veckor idag och har fått Sveriges längsta ben ;D Ha ha, åtminstone ser det så ut jämfört med mina små korvar till valpar ;) Tyvärr har jag inte hunnit få henne på bild idag än så även hennes bilder får ni vänta på. Hon är i alla fall en riktigt go hund med mycket vilja, skinn på näsan och kärlek! Hon leker och stojar med de andra valparna som hejsan och trivs riktigt bra i den flocken. Tiili tycker att hon kan skita på sig och Doris har adopterat henne och delar gärna med sig av matbaren till henne för att i nästa sekund dra ett varv och leka frenetiskt med henne :) Hon kommer bra på inkallning, om hon vill ;) Hon är verkligen en typisk hund som inte hör eller ser något om hon hittat en intressant luktfläck eller leker med bästa kompisen Idun ;) Men är det bara hon och jag, vilket mest blir på jobbet då, så kommer hon som ett skott och busar gärna med mig utan leksak! Detta gillar jag skarpt! Hon är dessutom väldigt självständig och man kan hitta henne ute i solen medans alla andra hundar ligger inne och svalkar sig :) Inte mig emot heller. Har ju två plåsterhundar innan så det är bara skönt att hon är lite för sig själv ibland :) Hon har en så tydlig av- och påknapp! Ena stunden är det hundra knyck som gäller för att i nästa stund hoppa upp i en fåtölj för att sova LÄNGE ;) Gött! Hon är så stabil och bra. Detta ska bevaras kan jag säga! Åh, älskade Udda!

Igår hände något som inte hänt förut. Min gamla tant till malle Tiili reagerade kraftigt på åskvädret som drog över oss. Visserligen var vi på altanen och det blixtrade och small rätt rejält men ingen av de adnra hundarna reagerade men hon blev så nervös att jag fick sätta henne i källaren hela kvällen :( Har det med åldern att göra?! Blev lite konfunderad faktiskt för hon har inte reagerat tidigare på detta sättet. Hon är ju ljudkänslig och hoppar till för minsta lilla men hon blir sällan eller aldrig rädd och ängslig på det sättet hon blev igår. Eller så reagerade hon så kraftigt på att jag blev så rädd. Jag försökte hålla mig lugn för valparnas skull men lyckades tydligen inte helt ut genemot Tiili :/ Hm, detta måste jag fundera över en stund för att se om jag kan klura ut vad som hände.

Nu måste jag bara tillägga en rolig grej som utspelade sig alldeles nyss utanför mitt köksfönster oxå! Det kom en boll över staketet, Tiili hoppar över efter att Jonathan sagt: "Hämta". Sen säger han: "Kom", hon kommer tillbaka, "Loss", hon släpper, "Bra" och så kastar han igen! Min härliga unge! Snacka om förebild för alla som tjatar på sina hundar! Korta konsisa kommandon, precis som det ska va :D Han lär sig fast jag inte trott att han varit intresserad! Älskade unge <3

Nu åker jag strax till mitt älskade jobb //Malin

Göstas son

Fick ett roligt mail från Amicus bulls kennel :) Göstas son Malte har varit på utställning i helgen där han blev BIR och BIS 2:a!! Inte konstigt kanske så snygg som han är ;)



//Malin


Dayton på besök

Igår, den 3/6, kom Helena, Rebecka och snygga Dayton på besök. Stackars Dayton blev helt förskräckt att komma hit till alla hundar och blev som en staty ;) Förutom när Doris smet ut, då kunde han busa lite :)





















Valparna var HELT utslagna igår! Något ovana vid värmen kan man säga. Man skulle kunna tro att de var döda ibland. Sov i princip hela dagen. Stackarna! Men det blev en del fina kort medans de låg still ;)













Varmt och skönt idag med men det verkar som valparna vant sig lite bättre för idag har det varit lite mera fart på dem!

Nu njuter jag av "tystnaden", bäcken som porlar och svalorna som fångar mat :) //Malin

Valpar kvar!

Jag har fortfarande 3 valpar som vill ha egna hem att flytta till om drygt två veckor! En tik, valp 5, som ska ut på helfoder till någon som är aktiv och bor relativt nära oss. En hane, valp 1, som är ganska så tuff som vill komma till någon med lite hundvana och gärna utstillningsintresserad. Och en liten fin hane, valp 4, som jag tror kommer gå riktigt bra på utställning som är ganska mild i sitt sätt!

Tiken, valp 5, Phalokopias Elland


Hane 1, Phalokopias Alford


Hane 4, Phalokopias Dover

De är väl inte söta alls ;) Vill ni veta mer om någon av dessa godingar så är det bara att slå mig en signal, eller maila. Telnr. 0739-957160, mail: [email protected]
//Malin


Sovmorgon...

...till 5.30 fick jag imorse ;) En hel halvtimma längre fick jag sova idag mot igår ;) Har ju gått upp 5 de senaste dagarna och det verkar som valparna redan vant sig vid det för nu vill de gå ut och få mat vid den tiden, åtminstone så låter det som det ;) Men de är för söta så det går bra faktiskt. De kissar och bajsar gärna ute nu och några av dem klarar till och med trappan själv nu så de kan sköta det lite själva om man är inne och har dörren öppen! Gött! Äter som hästar gör de oxå ;) Herre gud, det går åt mat som hejsan, men men, det är ju snart bara två veckor kvar så de får så gärna äta. 
Idag har de varit ute hela dagen än så länge. Var bara inne efter kissningen på morgonkvisten, när vi sen gick upp vid åtta så fick de vara ute. Men jag har fått flytta ner dem till nedre delen av trädgården för det blev för varmt uppe vid farstubron. Nu ligger de på en fäll på trätrallen och sover så gott, ja inte Udda förstås hon måste ju hålla lite koll när jag är och fotar ;)


Fick idag mina efterlängtade halsband jag beställde för en månad sen oxå! Blev lite irriterad men när jag fick upp halsbanden och såg hur fina de var så la sig irritationen kan jag säga! Kommer bli ett till Udda när hon är stor sen med! Halsbanden är från minxdesign.


Nu kommer strax lite besök av Helena med dottern Rebecka. Ska sluta mina blå i 5 minuter först, måste passa på när jag är själv ;) //Malin

Bakdöma, Udda 10 v och massa annat ;)

Igår var det en fullspäckad dag. Först jobbade jag mellan 7-17 och direkt där efter åkte jag och Udda till Mullsjö BK för att bakdöma. Var ju verkligen rätt dag att bakdöma på om man bortser från den långa arbetsdagen innan då för solen sken och det var hyfsat varmt! Kändes riktigt bra gjorde det oxå. Behöver inte riktigt tänka lika mycket nu när jag ska sätta betyg utan de kommer mer och mer spontant :) Gött! Men jag har hela sommaren på mig att bakdöma innan jag ska döma upp och det känns bra. Då har jag gott om tid på mig så jag slipper stressa :)

Igår blev lilla Udda 10 veckor oxå :D Kan säga att hon har skjutit iväg på höjden som attans ;) Långa skanker, tunn kropp och stora öron har hon just nu ;D Så söt så :)


Det är så härligt när det är så bra väder ute så valparna kan vara ute större delen av dagen! Så nyttigt för dem :) Och de uppskattar det kan jag säga. De kissar, bajsar, busar och äter ute nu. Mysigt! Dessutom brukar jag slänga ut ett antal nävar mat på gräset och plattorna så de får "leta" mat oxå. De får använda näsan lite och de verkar gilla det faktiskt!
Tiili har "offrat" sig lite idag och försökt leka med de små lite ;) Går inte så bra, men hon försöker ju i alla fall vilket är bra. Valparna fattar inget men de blir i alla fall inte rädda för henne :)
Vi har haft besök av eventuell valpköpare idag oxå. En jättetrevligt tjej från Trollhättan så vi får se om lille Alford flyttar dit sen :)
Självklart har jag tagit massa bilder på sötnosarna. Se och njut :)











Idag har jag och Udda varit hos syrran som har fått hem sin Idun :) De fann varandra direkt :) Massa bus blev det och en del bilder, så klart ;)











Dax för sängen nu. Hoppas inte valparna väcker mig 5 som de gjorde imorse ;) Imorgon är det soptippsdag annars. Här ska röjas ;) //Malin

5 veckor

Nu går tiden för fort ;) Redan 5 veckor. Tur det finns kamera så att jag kan titta på mina bebisar jämt sen ;) Kolla bara mina skönheter :)

Alla på Doris :)







Titt ut

Tiili är måttligt intresserad av valparna

Åh, vad är det för en filur



Som en liten björn

Godis upplet!


Bäst att njuta av dem små liven medans jag kan ;) //Malin


RSS 2.0