Trött, trött och åter trött

Har idag gjort dag två på min intro på mitt nya jobb. Själva jobbet i sig är inte speciellt jobbigt så men det som är jobbigt är att gå upp 5 på morgonen, börja jobba 7 och sluta 17.30 :/ Dessutom tre dagar i rad. Tur att jag trivs som fisken i vattnet på jobbet :) Jättemysig arbetsplats, mysig brukare och mysig personal! Vill stanna där för alltid ;) Imorgon går jag på mitt schema och jobbar, men det ska nog gå bra. Känns bra i alla fall!

Udda har varit med på jobbet dessa två dagar och det funkar kanon! Hon är ju så cool :D Idag har hon varit ute i princip hela dagen. Busat med pinnar, busat med mig, ätit och sovit i gräset :) Det bästa av allt, hon bajsar ute, yippi!! Har haft lite svårt för det här hemma men nu verkar det som det släppt! Hoppas det håller i sig! Nu är hon precis som jag DÖTRÖTT ;)

Finaste Udda på jobbet


Har tagit MASSA fina bilder på valparna oxå, men eftersom jag är så himla trött får ni allt vänta på dem ett tag till ;) Hoppas jag orkar lägga ut dem imorgon, men jag lovar inget!

Nu är det kvällskissning med Udda sen blir det sängen! //Malin

Ute för första gången :)

Igår fick valparna komma ut i solen för första gången vilket var väldigt uppskattat :) Fick massa bra bilder så klart men bjuder på ett axplock här ;)


Kisar i solen ;)

Trean

Bus



Mattes ben är trygga att gömma sig vid ;)



Jättebra gömställe ;D

Matbaren är även öppen för andra, söta Udda

"Vart tog alla vägen?"


Idag är valparna 5 veckor! Tänk va! Hela 5 veckor har gått och nu är det bara 3 kvar......hm....Imorgon kommer det individuella bilder på de underbaraste :)

Magen skriker efter mat, kanske ta och äta lite då ;) //Malin

Bara massa whippar ;)

Idag har jag, Jonathan, syrran och Udda varit hos Christina på Idomic's kennel och hälsat på. Jag har inte sett dem valparna sen de var bara några dagar gamla så det var riktigt roligt att åka dit. Ja, det är klart det hade varit roligt även om hon inte haft valpar, alltid kul att tjöta med Christina :)
Vi fikade, tjötade skit och mös med hennes valpar innan vi tog på oss och gick ut för att släppa ut Udda ihop med hennes fyra huliganer ;) Udda var lite skeptisk först men kom igång rätt snart med att leka :) Sen var det full rulle, så klart ;)
Tog en MASSA bilder men bjuder på de "bästa" här.

Idomic's El Royal Tiffany "Tiffy"

Idomic's El Royal Tissot "Tisse"

En whippets bakisda ;)

Idomic's El Royal Rolex "Rolex"

Idomic's El Royal Zenith "Idun", syrrans valp

Udda och Idun träffas för första gången

Alla på Udda ;)

Snart var det full fart i trädgården!

Idun och Udda busar

Christina tog fram en trasa och Udda var inte sen på att hänga på och jaga och kampa med den!


Kan säga att det var en TRÖTT Udda jag hade med hem :) Men så kul att se hur de busar med varandra och hur roligt de har. Udda blev lite stor tyckte hon, hela 1,5 vecka äldre än de andra, och hade hög svansföring under hela leken och morrade som bara den :D Sötnosen! Men de var inte arga någon gång utan lekte bara. Kul! Ska bli riktigt kul när syrran får hem sin Idun så vi kan träffas och låta dem leka.

Nu är även jag trött kan jag säga. Ska upp till sista dagen på praktiken imorgon så nu säger jag godnatt. //Malin

Köksbus

Hej och hå vad det går :D Kolla in alla mina 8 hundar som busar, nja, kanske inte Tiili då, i köket!
Åh, en rolig tant hälsar på, säger valparna

Udda ställer gärna upp och leker men behöver styras lite så hon inte leker för hårt.

Fina ettan

Trean som vi döpt till "Piplisa", kan ni gissa varför?!

Mamma på ingång, det håller de allt koll på ;)

"Pluggen" hittade en kulig leksak ;D

Finaste "pluggen"

Finaste Ettan

Äckliga kryp, tycker Tiili, vilket inte valparna bryr sig så mycket om att hon tycker ;)

En "hög" med trötta valpar efter busandet


Så måste jag bara få vara lite arg igen oxå. Skulle åka och handla på P.a:s idag, som jag brukar göra, och blir så jävla arg när det står MASSOR med bilar på familjeparkeringen som inte ens har en barnstol i bilen :( Blir ännu argare när det står en bil med en tant och en gubbe i som väntar på att få en sån parkering :( Jag vet inte men bilderna på parkersingsplatserna talat väl sitt tydliga språk, två vuxna personer med en barnvagn?!!! Jag skulle aldrig ställa mig på en handikapplats om jag inte var handikappad, det är ju jättepinsamt, är det inte lika pinsamt som äldre par att ställa sig på en familjeparkering då?? Usch, jag blir så jävla irriterad! Man borde vara tvungen att ansäka om tillstånd att stå på familjeparkeringarna precis som handikapp! Så, nu har jag fått ur mig det, skönt ;)

//Malin


Udda 9 veckor

Ja, igår, den 25/5, blev lilla Udda 9 veckor. Hon har snart bott hos oss en vecka men det känns som om det är längre för hon är så duktig! Är man uppmärksam på henne så gör hon alla behov ute. Hon kan till och med säga till om hon är nödig :) Men missar men det blir det en pöl eller hög så klart ;) Försökte få en fin uppställningsbild men det var inte Udda med på så det får bli lite andra fina bilder på henne när hon är 9 veckor :) Ska tillägga oxå att vi idag har varit på klubben en sväng och hon är ju bara sååååå bra. Testade lite agilitytunnlar och den raka långa tog hon UTAN några som helst problem! Tyckte den var superkul och sprang som en galning om och om igen i den. Sen testade vi en med en krök och hon var lite skeptisk först men när hon upptäckte att det bara var en tunnel sprang hon glatt i den med :D Vi gjorde en valpinkallning oxå och hej vad det går :) Hon är så söt! Nu kommer det bilder ;)
Agility-Udda ;)

En SUPERTRÖTT Udda efter massa "träning" på klubben

Undrar om Udda någonsin växer ikapp Fix ;)

"Vi går in matte"

En nöjd Udda i husses knä efter en fartfylld dag


Mina huliganer får vi inte glömma. De är så skojiga nu. Så fort man går in och nästan viskar :"Bebisar" så vaknar de till liv och vill vara med! Jag försöker ta ut dem i köket en gång om dagen nu för att de ska få vara med vilket de nu börjar uppskatta. Det får bli mer med sånt sen när de är lite äldre, än orkar de inte så mycket. Men de har blivit riktigt stadiga på benen nu och rultar runt, leker med varandra och är allmänt söta ;) Äter gör de som hejsan oxå :-O Fast det syns på dem oxå, de små tjockisarna ;) Kolla själva!
En hundmatssäck är spännande att undersöka :)

Doris undrar oxå om det finns nåt kvar i säcken

En trött "Pluggen" i skön sovstil

Matbaren är öppen en stund

Matbar nummer två är öppen ;)

Kolla in nummer 1 och hans svansföring mot Udda :D Tuffing!

Udda provsmakar lite av valparnas goda mat


Tiili var så klart med på klubben och tränade idag oxå. Idag stod det agility på schemat och OJ vad duktig hon är min lilla snutta :) Antingen har hon lugnat sig betydligt och både lyssnar OCH tittar eller så har jag blivit bättre på att visa henne. Skit samma vilket jag är såååååå nöjd med dagens träning. Hon var lättstryd från både höger och vänster och gjorde precis som jag ville. Kanske lite slarvig på kontaktfälten men gjorde det tillfredsställande så med lite träning blir även det bra! Gött! Fick lite fina bilder på henne idag oxå!
Full koll på Ingela med Myran!

Snuttan blev lite trött till slut hon med ;)


Nähepp, nu är jag med trött minsann. Natti natti //Malin


Morgongympa ;)

Här är vi minsann inte trötta på morgonen, i alla fall inte hundarna ;) Udda och Doris har morgongympat i form av dragkamp, brottningsmatch och spring!




Hon är snabb den lilla :D




Glömde skriva igår att jag tränade med Tiili. Hon var så uttråkad så nu var jag tvungen. Hon har hamnat lite i skym undan pga alla valpar :S Usch på mig. Men det blir lätt så. Men som sagt igår tränade vi och på ren svenska körde jag fullständigt skiten ur henne ;) Det gillar hon. Hon har ju liksom inget stopp, kan hålla på i all evighet! Men hon var bra trött när vi gick hem från tomten, min tomt alltså ;) Jag körde sändande till konen - gick inget bra alls i början, tittade på mig som en fåntratt och undrade vilken kon jag menade. Och när hon väl gick sen så gick hon bara halva sträckan fram till konen. Hm, bara att börja om med andra ord. Men efter ett par påminelser så gick hon så fint till konen. Därefter körde vi rutan och den som vi haft så mycket problem med när hon var yngre sätter hon nu klockrent varje gång!! Gött! Mellan lydnadsmomenten körde vi slalom på båda sidor vilket hon faktiskt fixar nu :D Och hon tycker det är så roligt. Sen körde jag lite fritt följ med sitt, ligg och stå inblandat och hon är sååååå duktig alltså :D Har sån fin position och gör sättanden, lägganden och ställanden utan problem! Sist men inte minst körde jag lite inkallning med snabba ställanden och det funkade oxå riktigt bra. Var supernöjd när jag gick hem från träningen igår, precis som Tiili tror jag :)

Annars är vi tillbaka till våra gamla vanor hemma, Jonathan är sjuk :( Han har feber och ränneskita :( Det är så synd om honom. Varför kan det aldrig vara nog? Känns liksom som vi har upplevt detta förut på nåt vis ;) Hoppas banne mig att det ger sig snart! Inte kul för någon när Jonathan är sjuk.....nu vill han ha nåt säger han, får väl ge mig härifrån och kolla vad han vill ha, min gulleplutt.

//Malin

Full rulle :)

Mina valpar är 4 veckor gamla idag. Det innebär att halva tiden har gått, redan :/ Att tiden kan gå så fort är ju helt otroligt egentligen. Nu är det full fart på valparna och har idag fått flytta till stora valphagen för att kunna röra på benen ordentligt :) Försökte ta lite bilder på dem uppställda men det var praktiskt taget omöjligt och det var inte lätt överhuvudtaget att ta kort på dem nu ;) På hemsidan hittar ni som vanligt bilder på dem små men bjuder på lite mer kort här så klart :) Lite kul att mer och mer se deras personligheter! Mest kul är det nog att "piplisa", valp nummer 3, piper lika mycket nu som hon gjorde när hon föddes ;D Så söt så! Börjar lära mig nu att det inte är nåt fel på dem när det låter från valparna, utan att det bara är lilla "Piplisa" som inte är nöjd ;) Valp 5 är en riktig morrhopp och morrar och låter så fort man tar i henne ;) Valp 4 är fortfarande minstingen i gänget och är väldigt aktiv. Valp 1 har jag inte riktigt kommit underfund med än men det kommer väl och "Pluggen" är en riktig filbunke som det ser ut nu :) Nu bilder på sötklickarna!
Nya hagen!

Valp 1, hane

"Pluggen", hane

"Piplisa", valp 3, tik

Valp 4, hane

Valp 5, tik

Hallå, släpp ut oss ;)


Lilla Udda då?! Ja, jag säger det igen och igen och igen JAG ÄR SÅÅÅÅÅÅ NÖJD! Vilken mysig hund jag har fått alltså. Hon är ju inte rädd för något, möjligen lite försiktig i nya situationer, men det är ju bra. Drog igång gräsklipparen häromdagen och då lyfte jag upp henne innan för att hon inte skulle bli rädd och dra, men hon ville bara ner och springa ;) Hon har varit med en sväng på Rogers jobb, bilprovningen i Falköping, och även där går hon omkring som om hon alltid gjort det :) Hon går till och med på gallren, det gör inte ens Tiili frivilligt :D Härligt! Inatt har hon dessutom sovit hela natten. Lovade mig själv att hon inte skulle få ligga i sängen  och ni kan ju ana var hon har legat hela natten ;) I sängen så klart. Men eftersom hon sov hela natten får det nog bli så att hon får sova där hädanefter, till Rogers förtret ;) Vad gör man inte för de små liven! Har lyckats få massa fina kort på henne, bjuder på några här så klart :)
Inte bara staffar som har konstiga sovställningar :)

Full fart i trädgården!

Spanar på "storasyrran" Tiili

Fin!

Mm, som i mmaskros ;)

Alla mina fina hundar :)

En aningen storleksskillnad kanske ;)


Nä, nu är alla hundar kvällskissade och jag är jättetrött så nu får det bli sängen. Natti natti//Malin

Uddas väg hem

Allt började i med en date mellan två vackra hundar, mamma Våga och pappa Kevin.



Den 23/3 resulterade detta i 7 friska, pigga valpar.

Att Udda just skulle flytta till oss visste jag inte förrän hon var ca 6 veckor, men ni får ändå följa henne från början här nu för att se hur hon utvecklats från ett nyfött litet gryn till en långsträckt och vacker 8 veckors valp som flyttat till oss :)
Mindre än en vecka gammal

En vecka gammal

2 veckor, man kan se att ögonen har öppnats :)

3 veckor

Hela gänget 3 veckor

4 veckor


5 veckor



Hela gänget 5 veckor

6 veckor


7 veckor


8 veckor

Hela gänget och mamma Våga

Och så kom lilla Udda hem till Mularp


Udda har varit jätteduktig i natt och sovit i princip hela natten, kanske av rena utmattningen ;) Det märker vi i natt. Var uppe en gång och kissade henne och när vi kom in var hon lite busig, men hon fick en leksak att busa med vilket hon gjorde, själv, så jag fick sova vidare :-O Duktiga Udda! Inte som när Doris kom hem och hon tvärvägrade att sova och levde en och en halv jävel ;) Men som sagt, hon kanske var duktig av rena utmattningen. Det återstår att se ikväll.
Hon har fått träffa alla djuren nu och det går bra. Hon är inte direkt rädd men heller inte på, än. Hon satt i bädden och skällde lite på Fix förut, och morrade, men när Fix blängde på henne slutade hon :D Ha ha. Så söt!

//Malin


Hemkommen

Ja, nu är hon här, vår lilla Udda :D Hon fick en smärre chock när hon kom in, framför allt av Fix då ;) Han är dubbelt så stor som henne, men tog det ändå med fattning. Hon har inte blivit rädd för något, är bara försiktig! Nu kvällskissar vi och så går vi och lägger oss, hon är lite trött.

Har bara en bild att visa än så länge, kommer fler imorgon, det lovar jag!


Natti natti //Malin

Vikt-, besöks- och valpblogg ;)

Mm, nu blir det mycket text men inte så mycket bilder, tråkigt men sant ;)

Jag lovade ju att börja viktblogga igen och det brukar jag alltid göra på fredagar men den här helgen har bara sprungit bort så jag hann inte så den kommer nu istället :) Förra veckan, ja veckan innan den som varit nu då så vägde jag 70,6 kg, hm mycket enligt mig, och den här fredagen stannade vågen på 70,1 kg!! Med andra ord en viktnedgång på 0,5 kg :D Jag har verkligen skärpt mig i veckan och ätit mina poäng och tränat så gott jag kunnat hemma. Gymet har jag inte varit på på läääänge men det hinns inte med när man har valpar, praktik och annat som ska pysslas med först. Men en tjej på praktiken gav mig ett bra tips på träning som tränar i princip hela kroppen och framför allt då magen som jag verkligen vill träna; plankan, eller bryggan kan man oxå kalla den! Hon sa det att sit ups, nämnas ska oxå att tjejen jag fick tipset av är en riktig träningsnarkoman och dessutom sjuksköterska ;), lätt görs på fel sätt och då ger det ingen effekt och sen blir magen lätt bullig när man varit gravid eftersom graviditeten särar på magmusklerna. Men plankan är bra för den tränar de inre musklerna och är inte lätt att göra på fel sätt, och det bästa tyckte jag var att det inte gör ont att göra den och den är ASJOBBIG ;) men lätt att göra när man får ett par sekunder över! Inget svett, man behöver inte byta till träningskläder och duscha efteråt och som sagt den tar ingen tid! Me like :D Så nu kör jag plankan typ tre gånger om dagen, om jag kommer ihåg. Gjorde det varje dag förra veckan och orkade då bara 10 sekunder, imorse gjorde jag den igen efter en liten paus i helgen och orkade 20 sekunder :-O Låter kanske lite men prova ni som inte provat den så förstår ni att man inte orkar så länge ;) Vet ni inte hur man gör kan ni gå in och kolla Olga Rönnbergs blogg, på framsidan gör hon just plankan och hela hennes blogg är för övrigt väldigt intressant! Så nu kämpar vi en vecka till då!

Igår var Doris uppfödare här, Lyckostaffens kennel, och tittade på hennes fina valpar. De tyckte det oxå, att de var fina, så klart ;) Och Doris blev helt galen när de kom in! Hon brukar bli glad när det kommer folk men när de kommer blir hon helt tokig, känns bra inför framtiden när de ska para henne och ta en kull på henne! Hon kommer trivas så bra hos dem då :) Sen var en valpköpare här med hela hennes "flock" :D Alltid lika trevligt!

Och så valparna då, mina egna alltså ;) De är idag 3 veckor och ska fotas, om jag hinner annars får det bli imorgon. Nu är det extra kul att sätta sig vid valplådan. De busar med varandra och äter mat som bara den! Ingen har hittills, peppar peppar, blivit dålig i magen av maten så nu kör vi på! Doris diar dem fortfarande ganska mycket men kommer, om jag känner min hund rätt, att avvänja dem snabbt ;) Hon är jätteduktig med dem och gör vad hon ska men just nu är det inte mer än så. Hon vill gärna vara med oss och mysa och busa så jag tror hon kommer uppskatta när de blir lite mer busiga så hon kan leka med dem lite.

Min blivande valp är på onsdag 8 veckor och på fredag, om någon missat det ;), kommer hon hem! Tur att jag har mina egna valpar att gosa och greja med så tiden går lite fortare, annars hade den nog gått bra långsamt fram till fredag ;) Det ska bli så spännande! Och kul med en egen valp i huset igen, även fast jag har fem själv hemma så är det inte samma sak. Så nu måste jag snart valpsäkra huset lite igen ;) Ha ha, lika bra inför mina egna valpar oxå ;)

Udda 7 veckor+


Nä, nu ska det lagas lite mat innan det är dax att dra till praktiken. //Malin

Bildkavalkad

En bild säger mer än tusen ord ;)

Valp 3, tik

Besök i valplådan av "lille" Fix

Valp 1, hane

Valp 1

Valp 4 och 3

Valp 5, 2 "Pluggen", 4 och 3

Puss puss, valp 2 och 4

Man blir trött efter maten :)

Valp 3 vet hur man kopplar av ;)


Och så min andra lilla skönhet; Udda

Udda med syster Idra

Finaste Udda :)


//Malin


Det händer grejor :)

Oj oj oj, vad tiden går fort nu känner jag :) Jag har haft så mycket runt om mig sen senaste inlägget därför blev det inget förrän nu. Valparna är strax tre veckor och nu händer det grejor i valplådan kan jag lova ;) De går på sina ostadiga ben, försöker leka med varandra och har idag fått sin första smakportion! Dessutom har jag klippt klorna på dem för första gången idag. Man kan nu börja ana deras personligheter oxå vilket är väldigt spännande. De är dessutom väldigt duktiga och går till tidningen emellan åt och kissar och bajsar, men allt som oftast kissar de där de är ;D Men det är en bra början! Tar MASSOR med bilder på de små liven men tyvärr räcker inte platsen på hemsidan till för så många bilder och här kan man i och för sig lägga ut obegränsat men det tar så tid så därför får ni hålla er till godo med det jag lägger upp, hoppas ni är lite nöjda med det i alla fall ;) Här kommer lite bilder från dagens provsmak av mat!

"Hm, det är nåt som luktar gott här", säger valparna

Mums










Nu har jag gjort tre av min fem veckor långa praktik och jag har verkligen haft skitkul! Har nog aldrig trivts så bra på en praktik som jag gör där. Personalen är såååå måna om sina elever och vi skrattar och har roligt hela tiden i det eländiga med de sjuka patienterna. Kommer vara lite sorligt när jag slutar faktiskt. Hoppas jag kan hålla kontakten med dem fast jag är kommunanställd, det vore kul.

Idag har jag hälsat på hos min nya brukare ihop med min nya chef. Det är ju så i den här branchen som jag jobbar i att saker och ting förändras och att man får byta chef emellan åt. Nu är jag inne på chef nummer fem, tror jag, och jag tror det är min femte brukare jag är hos. Men detta ser jag som något positivt, får ju massa erfarenhet för ingen brukare är den andre lik. Den här som jag ska jobba hos nu verkader urmysig! Dessutom bor han mitt i skogen i ett jättemysigt litet hus och jag fr ju som jag sagt tidigare ta med mig hunden. Åh, jag kände direkt när jag var där att jag kommer stormtrivas! Vill börja jobba nu ;)

Åh, nu är det bara en vecka kvar ;) Tills min lilla Udda kommer hem! Längtar, längtar, längtar...

//Malin

12 dagar kvar ;)

Mm, nu är det bara 12 dagar kvar till min lilla Udda kommer hem :) Längtar faktiskt riktigt mycket efter detta, ska bli så spännande! Jag har anmält mig till valpkurs och grejor till hösten. Har inte gått valpkurs på många år men tyckte det var dax nu igen ;) Mest för att det är kul och gå kurs och kul att göra nåt tillsammans jag och Udda, utan de andra hundarna :) Sen är det ju en lite annorlunda ras att träna med, jag som är van vid hundar som inte vill annat än att göra som jag säger ;) Whipparna är ju inte riktigt så. En utmaning helt enkelt, men kul! Lite fina bilder på min lilla Udda :)

Udda är längst till höger

Låååånga ben ;)


Finaste Udda


Och mina valpisarn då?! Jo, samtliga har nu öppnat sina ögon helt :D Ska ta lite nya individuella bilder på dem imorgon när de är 2 veckor gamla så ni får se skönheterna. Och vad de växer, alltså jag slutar nog aldrig förvånas över hur snabbt de kan växa egentligen. Nu är de så pass stora att de har fått hela valplådan till sitt förfogande. Doris behöver ju lite mer plats oxå nu när hon ska ligga hos dem. Snart får ni gärna komma och hälsa på oxå, alla som vill ;) Men det är det väl ingen som vill ;) Hi hi. Herre gud vad tiden går fort. De är 2 veckor imorgon, nu ska de bara stanna i 6 veckor till, hm, det kändes ju lite sorgligt. Men jag pussar på dem varje dag så jag kanske överlever ;)

Tänkte dra igång på allvar med viktbloggandet och viktnedgåendet igen oxå. Har stått still, faktiskt, rätt länge på 68 kg, men nu när jag vägde mig sist så hade jag visst gått upp till 70 kg :( Inte bra. Men idag på praktiken jobbade en sköterska som inspirerade mig så nu jävlar ;) Fick ett riktgit gott tips som jag testat ikväll, kesella, äpplebitar och lite kanel! MUMS säger jag bara. Riktigt mättande med riktigt lite poäng! Så det fick det bli till kvällsmat. Nu kör vi!!

//Malin

Udda :)

Måste ju börja med något som är riktigt roligt för min del, jag har fått reda på vilken valp som ska få flytta hem till mig om två veckor :D Det blir den som Michaela kallar för "Lillan". Nota's Crew Lookin Out My Backdoor (tryck på namnet för att höra den superbraiga låten). Udda ska jag kalla henne :) Kolla in MIN fina valp :)


Ja, det är Udda på båda bilderna, förstår ni nu varför hon ska heta Udda?! Sen tycker alla att jag är lite pucko som skaffar en whippet för en del tycker inte det hör ihop med mig, vilket kanske är sant, men den passar faktiskt mig mer än många förstår pga min ryggskada! Sen är det faktiskt så att jag alltid tyckt om vinthundarna, de är ju såååå vackra :) Åh, det ska bli så roligt! Min lilla Udda <3 Nu längtar jag massor ska ni veta. Jag förstår er som väntar på mig, att jag ska bestämma vilken valp ni ska få. Men det är såååå roligt när man väl får det sen, det kan jag lova ;)

Idag har valp 4 öppnat sina ögon :-O Han är först i gänget med detta men jag tror inte det dröjer länge innan samtliga har öppnat sina ögon. Mina fina valpar. Lite bilder, som inte finns på hemsidan så klart ;)
Jag är en valp, säger Jonathan ;D

"Pluggen", valp 4, valp 3, valp 1 och valp 5

Det börjar bli trångt i matbaren ;)

Skön stil, valp 1 och 3

Drömmer sött, valp 3


En kul grej till, jag har fått en ny arbetsplats. Min brukare gick ju bort för ett tag sen och nu har jag fått en ny! Det bästa av allt; man får ha med sig sin hund!! Blir ju superbra nu när jag får valp, då behöver jag inte krångla med det :) Så Udda får bli assistent-Whippet ;) Kommer bli sååååå bra!

//Malin

10 dagar - bilder

Hela gänget 10 dagar

Tiili hälsar på i lådan

Hm, de luktar lite gott

Nåt ska man göra med dem, men vad ;)

Nej, jag går nog, säger Tiili

Fast det var ju det där, jag skulle ju göra nåt här, men vet fortfarande inte riktigt vad ;)









//Malin


Sir-Lexus "Gösta"

Idag har solen mist en av sina strålar!
Gösta har efter en tids sjukdom stilla fått somna in.
Nu kan han springa, hoppa, leka och jaga sork utan värk!
Himlen har fått en extra stjärna så att vi alltid har vår Gösta med oss!
Vila i frid Sir-Lexus "Gösta"


Gammal?!

Jag gör min praktik i psykiatrin jag läser på allmänpsyk 2 i Falköping. Det är den bästa praktiken jag gjort i mitt liv tror jag. Trots allt hemskt det innebär att jobba/praktisera på en psykavdelning har vi sååååå roligt och skrattar mycket :D Jag gjorde praktik på psyk för ca 6 år sen och minns detta som 5 veckors plåga :( Känner så här när jag gjort en och en halv vecka att saker och ting inte ändrats så mycket inom psyk men det som ändrats är nog jag själv, för jag är mycket mer intresserad och just arbetsgruppen. Var inte på samma avdelning förra gången och är JÄTTEGLAD över att ha hamnat på denna avdelning med denna supertrevliga och sympatiska personal, en STOR ROS till dem!! Fick en sån rolig kommentar av en patient igår med : "Är du elev? Praktiserar alltså? Jag tycker du ser gammal ut för att vara praktikant" Ha ha! Tur man kan hålla masken i ett sånt läge. Härliga patienter! Det är väl just såna saker som förgyller ens dag oxå :)

Mina valpisar då :) De bara växer och växer. Det är verkligen inte klokt. Men det är så härligt att sitta vid valplådan nu och titta på hur de anstränger sig för att ta sig framåt på sina extremt vingliga ben ;) Ögonen har ju inte öppnats än heller så de har det inte lätt när de rumlar runt i lådan ;D Och arbetet med dem just nu består i att tvätta och byta fällar, inte för att de är speciellt skitaktiga utan för att deras kära mor Doris slabbar så hemskt fortfarande och är inte speciellt noga med sig själv utan koncentrerar sig bara på att hålla valparna rena :) Vilket givetvis är bra oxå ;) Men det gjorde inget om jag slapp duscha henne varje dag, men det kommer väl eller rättrare sagt så slutar hon väl blöda snart så jag slipper duscha henne. Hon är bra i alla fall, min lilla Doris!

Ni glömmer väl inte kika in på hemsidan? Bilderna jag lägger upp här finns inte där och bilderna jag lägger upp där finns inte här, så för att få se alla bilder jag lägger upp så måste man gå in på båda sidorna ;) Så kolla in på hemsidan oxå vet jag ;) Klicka HÄR

//Malin

<3 1 vecka och hjärngympa

Ja, igår, 2/5, blev valparna 1 vecka gamla :) Gud vad tiden går fort. Man hinner ju inte blinka innan det gått en vecka och valparna vuxit och blivit stora, tjocka grisar ;) Doris är världens bästa mamma, så klart ;) och har börjat ligga lite mer med oss nu. Hon ger valparna mat, ligger hos dem, tvättar dem och ser efter att de har det bra och sen kan hon komma och umgås med oss! Hon till och med leker med mig ibland. Blir så där tokig och måste bara bita mig lite ;D

Valp 1, hane

Valp 2, hane "Pluggen"

Valp 3, tik

Valp 4, hane "Lillen"

Valp 5, tik

Hela gänget


Tänkte jag skulle ge lite tips på effektiv hjärngympa för hunden. Sånt där som är lätt att göra hemma och som inte tar någon tid direkt. Ibland är det ju så att hunden behöver få jobba men man har faktiskt inte tid och åka till skogen för att lägga spår, träna sök eller uppletande av föremål som jag tycker är det mest effektiva sättet att få hunden trött på ett vettigt sätt! För det är nämligen så för att få hunden riktigt trött kan man INTE gå ut och springa eller cykla med den, detta gör bara hunden fysiskt trött och när man har gjort det ett par gånger blir den inte trött av det heller. De får bara en riktigt bra kondis :) Utan för att få hunden psykiskt trött så är det mest effektiva sättet att låta den jobba med näsan, och hjärnan då så klart ;) Har man trädgård är det allra lättaste att slänga ut massa godis som den får leta efter. Man kan oxå gå runt i trädgården och gömma på fiffiga ställen som tex på stenar, uppe i träd (där hunden når då så klar), under hinkar ja, det är bara fantasin som sätter stopp. Har man ingen trädgård, eller om vädret är dåligt kan man göra detta även inne. Tänk på att inte lägga på samma ställen jämt bara för det lär sig hunden och då letar den inte utan går bara till dem gamla vanliga ställena, och lägg gärna både högt och lågt så den får lära sig att leta både på golvet och uppe på stolar och annat. Detta är jätteeffektivt och tar ingen tid! Och jag lovar efter en eller två gånger du stängt in hunden för att gömma godis kommer den genast veta vad det handlar om! Och hunden tycker det är KUL! Detta kan man även göra med leksaker, men det kräver lite träning innan man gömmer på "riktigt". Hunden måste först och främst ha intresse för leksaker! Sen är det lättast att vara två i början, en som håller hunden och en som "gömmer" leksaken. Man leker med hunden, tar grejen från den UTAN att säga loss, ber någon hålla hunden så den kan stå och titta när man går iväg med leksaken, och så "gömmer" man den så hunden inte ser den, men inte så svårt i början utan att den lätt kan få vittring av den när den springer för att hämta den, och så släpper man iväg hunden. När man har gjort detta ett x-antal gånger, inte samma dag då utan detta kan man få träna ett tag inna hunden fattar, kan man sätta undan hunden i ett rum, eller lämna den i bilen om man är ute, och gå och gömma leksaken. Lägg den öppet, men inte så att hunden kan få syn på den direkt för då använder den bara synen och det blir den inte trött av. När hunden kan detta kan man börja lägga fler leksaker! Detta är oxå effektivt och lätt! Detta finns som tävlingsmoment och heter då uppletande av föremål, men ett riktigt "upplet" gör man i skogen, eller annan lämplig plats ute, i en "ruta" på 50 gånger 50 meter som man har gått över kors och tvärs för att det inte ska gå och spåra.
Något annat man kan göra är "minisök". Detta gör man enklast utomhus. Man vallar (går kors och tvärs) ett område på typ 2 gånger 2 meter och i det området kan man gömma små saker, typ en femkrona, en nyckel, en liten leksak eller annat smått och gott som hunden får leta efter. När man börjar träna detta så ska hunden vara med och se att man gömmer saker men när den kan det kan man göra ordning en ruta och hämta hunden när sakerna är gömda och klara. Men börja med en sak och avancera sen med flera saker.
Så, det var lite tips på enkla saker man kan göra både inomhus och utomhus för att få hunden trött! Men allt man gör med hunden där hunden får tänka gör den oxå trött. Om man tränar lydnadsmoment, cirkuskonster eller vad man hittar på. Men effektivast är som sagt om hunden får använda näsan :)

//Malin


1 vecka - bilder

Phalokopias Alford

Phalokopias Barking

Phalokopias Clare


Phalokopias Dover

Phalokopias Elland







//Malin

Taggad :)

Jag har en malle som är taggad till tusen på allt just nu :) Vi har ju mest bara gjort det vanliga vardagliga träningen det sista och det räcker inte för att min mallefjant ska bli trött kan jag säga, till skillnad från staffarna som nöjer sig med det lilla :) Men nu har jag dragit igång träningen på allvar för nu har jag fått för mig att jag ska starta en lydnadsklass elit :D Är riktigt sugen på det faktiskt. Har alla momenten men behöver finslipa en del och framförallt tagga ner Tiili ;) I fjärren studsar hon som en studsboll och när hon väl är still och hon får en godis hugger hon mig i fingrarna vilket hon ALDRIG brukar göra annars ;D Liiiite taggad kanske, ha ha. Men det är bra, hellre det än att hon är seg! Så nu kör vi våra 5 minuters träningar varje dag som vi brukar när vi ska tävla. Kort men väldigt effektivt! Bästa träningen enligt mig :) Sen brukar vi träna en eller två gånger lite längre där vi kör sånt som är svårt att göra inne, eller i trädgården som de långa inkallningarna, och sändandena till rutan och konerna. Så kör vi så här typ ett par veckor kanske hon har taggat ner lagom till en tävling nu på försommaren ;)
Idag har hon fått spåra vilket vi inte gjort på läääääänge. Men trots att hon var taggad till tusen spårade hon som en gud :) Duktiga hon! NU är hon trött och nöjd kan jag säga! Tack Lotta, för sällskapet!

Jag har dessutom cyklat igång Tiili. Hon har riktigt dålig kondis nu när hon varit still pga huggormsbettet. Så nu kör vi cykling varannan dag ungefär och då med intervallträning för att få upp kondisen igen! Brukar ju åka till skogen och släppa henne så hon får hoppa över stock och sten men nu är det ju hundförbud i naturen så nu får det bli cykling och vanliga promenader istället. Så tänk på det alla ni som är ute i naturen, ska ni ha hundarna lösa nu ska ni ha dem som om de vore kopplade så att de inte kan springa efter något vilt!

Valparna är idag 6 dagar gamla och jag säger bara herregud vad de växer :-O När jag går och lägger mig tittar jag till dem och när jag vaknar tittar jag på dem igen och tycker att de har växt ;) De har nu näst intill dubblat sin födesevikt! Valp 1 vägde 329g när han föddes och väger nu 618g. Valp 2 vägde 367g och väger nu 690g. Valp 3 vägde 313g och väger nu 605g. Valp 4 vägde 293g och väger nu 592g och slutligen valp 5 vägde 327g och väger nu 632g!! Kolla tjockisarna:










//Malin


RSS 2.0