Phalokopias Clare "Diva"

Idag kom det en hälsning från finaste Diva, Phalokopias Clare, från Stockholm. Se och njut :)











Härligt att se att den lilla söta valpen nu har blivit en stor fin unghund :) Tack, familjen Benitez, för att ni tar så väl hand om lilla Diva!

//Malin

Växjö 2011

Förra helgen, den 5-6/11, drog jag och Udda tillsammans med Ingela, Mårten, deras hundar, Helena, Beckan, Julia och Dayton till Växjö för att ställa ut :) Precis som förra året hade vi bokat vandrarhem, men valde ett som låg mer centralt i år. Så på lördagen, vi skulle ställa på söndagen, så drog vi oss neråt.

Det visade sig bli en tokig resa, kan väl inte bli annat i och för sig med detta gäng ;) och jag som numera mår relativt bra, om man jämför med tidigare, hittade lätt min humor och mitt skratt :D Det började när vi skulle stanna och fika. Hittade ingen bra rastplats så till slut sa jag bara till Ingela att här tar vi, en parkeringsficka intill ett gärde och en liten sjö. På infarten till gärdet parkerade vi med våra stolar och vårt fika. Där satt vi i godan ro, pratade, skrattade och fikade :) Rätt som det var så kom det en traktor, han saktade in, glodde på oss, vi glodde på honom, och så åkte han vidare. Då skojade vi och sa att han kanske ville åkt in där vi satt, eller att han bara var nyfiken och glodde på oss där vi satt och fikade ute i november ;) Men mycket riktigt, han ville åkt in där vi satt, för längre bort på vägen svängde han av och åkte in på gärdet :D Nu kom skrattutbrott nummer ett för min del ;D Sen pratade Ingela och Helena om nån gammal kompis som var lite tokig, vet inte hur det hela hängde ihop så här i efterhand men ;) de berättade i alla fall att de skulle på maskerad och när han kom så var alla utklädda utom han så de frågade honom om han inte skulle vara utklädd varpå han säger att han var det, för han hade tagit på sig kläderna ut och in, detta räckte för att jag skulle bryta ihop fullständigt i skratt ;D Mm, humorn är på topp ;) Så åkte vi vidare i alla fall, mot Växjö :)

Så var det det där med att hitta. Förra året åkte jag och Mollan ihop ner vilket resulterade i att vi körde fel, två gånger, innan vi kom ner till vandrarhemmet ;) Men denna gången kunde vi ju bara inte komma fel, för nu körde Ingela och hon är bäst på att hitta, eller ;) Till Växjö hittade vi, men nåt vandrarhem hittade vi inte, slutade med att vi fick ringa Agneta, som redan var på vandrarhemmet med sin familj, för att få en vägbeskrivning, så då fick vi se Växjö, två gånger, innan vi kom fram ;D

Vandrarhemmet hade en jättesmart lösning på nyckelfrågan. Det öppnade nämligen inte förrän 18 och vi var där mycket tidigare, precis som många med oss. De hade ett system med boxar och koder. Man hade fått en kod som öppnade en box där nycklarna skulle ligga. Det stod ett gäng med folk vid boxarna när vi kom, någon hade fått ut sin nyckel och den som stod innan oss kunde inte öppna sin box?! Vi provade våran kod och japp, den öppnade vår box, men det var inte våra nycklar i :S Hm. Vi kom in i receptionen i alla fall så vi slapp stå ute och frysa och vi kunde gå på dass. Väl inne såg vi att det låg nycklar på disken och där hittade vi våra :D Tur!

Vi hade bokat två rum så fördelningen blev så att vi mammor tog ett rum och barnen/ungdomarna tog ett :) Vi installerade oss och tog sen en promenad med alla hundar. Vi var ju inte direkt ensamma om att vara där med våra hundar ;) Träffade massa welshfolk som jag inte träffat förut, men som jag hört talas om ;) Med andra ord, massa tokiga welshare med dereas mattar/hussar men vi får inte glömma de finaste hundarna på bygget, Udda och Dayton ;) Sen var det en whippet till där faktiskt, så vi var i alla fall inte helt ensamma bland dessa tokar ;)

På kvällen på åkte vi till en thairestaurang för lite lördagsmys med god mat, go dryck och mycket trevligt sällskap :) När vi var klara där konstaterade vi att maten både var billig och god, billigare än ölen jag köpte :-O Ha ha, maten kostade mig 75 spänn och ölen 79 ;D Tur att även ölen var god ;)

Väl tillbaka på vandrarhemmet satte vi in våra hundar i sina burar på rummen och gick ner till köket för att tjöta lite och dricka vin. Även då blev det massa skratt, så klart, kan inte bli annat när vi umgås ;) Sen kan det kanske ha med att göra att vi var skittrötta oxå, kanske lite ;) När vi suttit där en stund och skrattat så kom Agnetas man och sa att det var en hund i nåt rum som satt och skällde så jag och Ingela gick upp för att tjuvlyssna. Det var Udda så klart, som tyckte synd om sig själv så jag fick dra i mig mitt glas vin och gå upp till henne. Udda var sur, bara så som en whippet kan ;) När jag släppte ut henne ur buren gick hon rakt förbi mig, hoppade upp i Ingelas säng och la sig där och blängde på mig ;D Ha ha, hon är ju för söt :)

Det blev verkligen inte lång kväll, vi skulle ju upp tidigt på söndagen, så vi kvällskissade hundarna och gick och la oss. Men det slutar liksom inte där, så klart ;) Jag som vid det här laget hade fått i mig både lite öl och vin och var skittrött fick så klart ett skrattutbrott igen ;) Helena, som fick överslaf skulle ner och hämta sin vattenflaska klev ner för långt med första foten vilket resulterade i att hon fastnade med det andra benet och kom inte ner, låter kanske inte så kul men med lite alkohol i kroppen och John blund som står och bankar så kan man inte annat än att bryta ihop :) Sen hjälpte det ju inte att Helena spädde på det lite till med att säga att hon inte gillade att spegeln satt där den satt, för hon såg sig själv i den från sin säng, ha ha, även detta var väl inte så kul, men soms agt ;) Sen avslutade vi hela skrattutbrottet med att Ingela undrar om jag gråter, japp, jag skrattade så tårarna sprutade, som en fnissig tonåring ;) Tur att man är lättroad ;)

Blev inte mycket sömn den natten då vi hade en liten Myran som inte hade ro i kroppen utan både vandrade och skällde sig igenom natten. Nej, hon skällde inte hela tiden, men så där lagom, precis när man somnat till ;) Började morgonen med skratt oxå så klart ;) Ingela viskade ut i rummet: "Är ni vakna?" Varpå både jag och Helena klart och tydligt svarade JA ;) Svårt att sova med Myran som var orolig och folk i övriga rum som smällt i dörrar under natten ;) Ha ha. Bara att pallra sig upp.

Käkade en rejäl, och mycket god, frukost på vandrarhemmet för att vi skulle klara oss hela dagen på utställningen utan att behöva köpa nåt :) Det var inte svårt kan jag säga ;)

Kom iväg ganska snabbt från vandrarhemmet, men trots att Agneta med familj körde före för att visa vägen, de hade varit på utställningen dagen innan, så lyckades vi återigen köra fel ;) Ha ha, det tar aldrig slut ;) Men vi kom fram till slut i alla fall och jag konstaterade att jag skulle strunta i min otympliga, tunga gallerbur och istället köpa mig en tygbur när vi kom in. Sagt och gjort och jag ångrar mig inte en sekund. Varför har jag inte gjort denna investering tidigare?!

Whippetvalparna var först ut av hela vårat brokiga gäng och innan mig var det Milos tur, Uddas bror. Han vann sin klass :D Yippi!! SnyggMilo! Sååååå roligt! Sen var det Uddas och min tur, och jag såg direkt att detta inte skulle gå, min lilla benget, hon var ju snygg, det kunde jag se, men oj så mager :S Hade verkligen väntat mig näst intill en utskällning av domaren men istället fick hon kanonkritik, blev oplacerad med HP :-O Japp, oplacerad med HP :D Den ni! Kritiken är som följer:

"Very typ. 7 months old female. Nice type, correct size, a little bit short in body and leggy today. Good line, needs more time. Correct earset, low set neck, a little bit straight in front, forechest needs more time, sloaping croup, much arched loin in standing. Very promising." Domare: Lyudmil Tchistiakova (Översättning för er som inte är så haj på engelska ;) Väldigt typisk, 7 månader gammal tik. Trevlig typ, korrekt storlek, lite kort i kroppen och benig idag. Bra linje, behöver mer tid. Korrekt öronsättning, lågt ansatt nacke, lite rak i fronten, förbröstet behöver mer tid, sluttande kors, kutar mycket med ryggen vid stående. Väldigt lovande.)

Kan väl inte säga annat än att jag var nöjd!! Bara att ge henne tid nu, så kommer hon sen :)

Humlan och Myran fick var sitt VG, men Ingela var nöjd ändå, och jag med då så klart! Cocos fick excellent med CK men blev oplacerad i bästa hane så Agneta var mer än nöjd, så klart :) Sen kommer vi till Dayton, snygghunden!! Han fick excellent, placerade sig som 2:a i konkurransen med CK av 19 (!) hundar och slutade som4:a bästa hane!!! Det ni! Jag ryser av bara tanken! Det var riktigt roligt :D Dessutom gick Daytons uppfödare, Twyborn, och vann uppfödarklassen oxå :D Härligt!

Efter den dagen, och den natten på vandrarhemmet, var vi jättetrötta och ville mer än gärna åka hem ;) Det brukar vi inte vilja utan vi brukar vilja vara kvar, shoppa, flanera och ja, ni vet. Men nä, så fort vi kunde åkte vi hem. Det var rätt skönt faktiskt för vi kom hem rätt tidigt. Och alla var vi mer än nöjda :) Nu siktar vi på utställningsåret 2012 :)

//Malin

RSS 2.0