Phalokopias Alford "Opie"

I tisdags, den 26/7, drog vi iväg till Lidköping för att hälsa på lille Opie med sin flock. Han har vuxit som hejsan och var så duktig! Sitta kunde han minsann på kommando och kunde även vänta på att äta sin mat och ta godis :) Så kul när valpköparna engagerar sig i sina valpar och lär dem en massa saker. Han lyssnade även bra allmänt, typ på nej när han blev lite bitig och kom även bra på kommando :D Tösen i familjen, lilla Tuva, var fullkomligt skräckslagen när hon var hos oss första gången och nu fick mamma Jenny och pappa Micke hejda henne lite för att hon skulle klappa alla hundar! Snacka om vändning. Dessutom hade hon och Opie riktigt bott ihop sig och kommer förmodligen vara bästa kompisar framöver! Härligt!
Kameran var så klart med och det blev som vanligt hur många bilder som helst, men här kommer de bästa av de bästa ;)

Doris var måttligt intresserad till en början och hade fullt skå att lukta av tomten ;)

"Vänta på mig, morsan"

Tuva ville gärna vara med och leka

Doris "offrade" sig lite till slut ;)

Uppställning ;)

Inte lätt att få två snygga hundar på bild samtidigt när en inte vill vara med ;D

Doris är snäll och delar med sig av vattnet till sin son

Surtanten är det bäst att lägga sig för ;)

Bäst att ligga still medans hon står kvar

Mellans husses ben är man trygg!

Söt-Opie <3

Sitter kvar på kommando medan jag tar kort! Duktig pojk!

Söt!

Man blir trött av besök ;)

Finaste Opie!


Det blev en jättetrevlig eftermiddag hos Micke och Jenny och såååååå kul att se hur bra det går, hur duktiga alla i familjen är med Opie och kul att se hur stor och fin han blivit, lille Opie!
Vi önskar familjen återigen lycka till i framtiden och så säger vi på återseende :)

//Malin

6 år, 4 månader och semester ;)

Nu har jag missat att blogga om en massa saker, usch på mig ;)

Vi kan ju börja med att gratulera min älskade Lp1 Ettrig Av Centaurus "Tiili" som den 20/7 fyllde 6 år! Tänk vad tiden går fort. Tyckte inte det var länge sen hon var så här liten ;)

Och nu är hon så här stor, fin och grå ;) <3


Inte att förglömma är Uddas 4-månaders dag som var den 23/7! Hon börjar oxå bli stor, min lilla plutta <3 Dessutom tappar hon tänder för fullt och är lite hänging på grund av det, vilket dock inte syns på öronen ;)

Mycket ben just nu ;D


Idag är min första semesterdag på min extremt långa semester på en vecka ;) Vi har egentligen inget inplanerat utan tar dagarna som de kommer och blir det hyfsat väder har vi lite idéer om vad vi kan hitta på. Det är rätt skönt att inte ha planerat en massa faktiskt. Skönt att göra bara ingenting! Fast idag har vi varit på klubben i nästan 4 timmar jag, Jonathan och hundarna! Vi har tränat MASSOR och fikat lite gran :) Agneta och Ingela hade en banbeskrivning till agilityn med sig som var lite klurig men mina älskade och duktiga hundar fixade den galant! Puss på dem, eller puss på mig som visar dem så bra ;) Har bestämt mig för att jag ska vara extra tydlig så att jag inte ger dem någon chans att göra fel, så kanske vi kan lyckas på tävling fram över oxå ;) Det blev jättetrevliga timmar på klubben! Tur man är medlem i en sån trevlig klubb med så trevliga klubbmedlemmar :D Blev lite lydnadsträning med Tiili oxå. Ska tävla elit snart igen, i Mullsjö, så vi körde lite sändande till konen och STANNA kvar där vilket hon har jättesvårt för, hunden som alltid är på väg ;) Och så blev det lite ruta och apporterings dirigering och allt gick så bra så, när hon väntar och kollar på mig så hon vet vart hon ska ;) Hon är allt bra duktig min lilla mallefjant! Trött blev hon oxå kan jag säga, skönt ;)

Udda fick oxå träna lite, nu när hon piggnat på sig från gårdagens feber. Hon fick lite inkallningsövningar med massa massa störning i form av hundar, barn och massa människor och hon gör det så bra så! Kommer som ett skott! Sen körde vi lite utställningsträning så hon kan springa fint i kopplet och stå fint inför vår kommande karriär ;) Hon är så duktig och lyhörd <3

Nu är alla hundar, jag och Jonathan trötta och nöjda så nu får det nog allt bli sängen! Imorgon ska vi åka till Lidköping för att hälsa på Micke med Opie och hela deras flock! Trevligt!

//Malin

Phalokopias Elland "Ellan"

Hoppsan, nu har jag visst legat på latsidan igen ;) Blir så när man skaffat androidmobil och det är bra väder ;) Här kommer i alla fall en liten uppdateriung från min lilla Ellan i Skåne.

Efter rapporter från Mathias, som är Ellans fodervärd, så sköter hon sig jättebra. Hon fann sig i hemmet på en gång och efter att ha fixat mötet med hans två mallar på egen hand, med sitt braiga hundspråk, så svassade hon runt ägorna för att kolla läget med två mallar på släptåg :) Sötnosen!


Ellan har en liten egenhet, hon vill inte kissa ute om det regnar ;D Ha ha, det hade inte jag heller velat, men med lite övertalning och ett koppel så gör hon det dock ute ;)

Ellan har bra föremålsintresse redan och kamplusten är det absolut inget fel på, undrar om hon brås på sin mamma ;)


Man blir trött av att leka med två mallar :)


Ellan är såååå fin <3


Ellan trivs hos sin husse <3


Konstigt att man alltid har fler bilder på sovande valpar ;)


Roligt att det går så bra för valparna i sina nya hem. Men jag har fått dåligt med bilder förrni ;) Nu får ni skicka bilder så alla valpar får uppdateringar i bloggen ;D
Glöm inte att vi ska ha valpträff den 10:e september, alla har inte svarat på mailet om ni kommer, så gör gärna det så jag kan planera mat/fika för dagen!

//Malin

Staffespecialen 2011

I år gjorde jag en jättechansning och anmälde Doris både till KM i lydnad och utställning på staffespecialen :P Eftersom hon haft sin första kull med valpar i år så var det verkligen en chansning men så här i efterhand är jag jättenöjd :D

Jag hade bokat husvagnsplats så att jag kunde åka ner redan på fredagen, eftersom lydnaden började kl 7 på lördagmorgon. Anneli och hennes fina Findus hakade på och gjorde mig sällskap. Det hela började ju så bra när jag kom ner till Gränna med att jag inte hade fått med mig sladden till elen i husvagnen så det var bara att ge sig iväg och köpa en ny och när jag väl skulle koppla in elen hade de ju givetvis eu-koppling på elen så det var bara att köpa en sån adapter oxå :S Men men, nu har jag en så nu behöver jag inte tänka på det nästa gång ;) Det blev en massa staffeprat, annat prat, god mat, massa öl och roliga återseenden på kvällen innan jag kom i säng. Men det var supertrevligt så det var det värt. Kom nog inte i säng förrän typ tolv och ställde klockan på 6.20 för att köra lydnad på lördagsmorgonen!

Seg som fan var jag rent ut sagt på lördagsmorgonen och kände verkligen inte för att köra nån lydnad ;) En eller två öl för mycket kanske på kvällen innan ;P Men jag masade mig upp och gick dit i alla fall och drog startnummer 7 så det blev en hel del väntan innan det var min tur. Men vi började bra med 10 på platsen och 10 på tandvisningen i alla fall! Sen blev det så här:

Plats - 10
Tandvisning - 10
Linförighet - 6 - Före, dk, slarvigt, vxl pos, sitter ej, tränger - Hm, ja det var KASST ;) Hon var int emed alls som hon brukar.
Läggande - 8,5 - före i transport
Inkallning - 9 - dåligt avslut, tempovxl
Ställande - 9 - dålig transport, bra ställande - hade jag varit domare hade det varit en klockren 10 ;)
Apport - 10
Hopp - 8,5 - dåligt avslut - hon hoppade över hindret och hoppade på mig ;D
Helhet - 7,5
Summa: 169,5 poäng!

Med den summan hamnade vi på en 2:a placering faktiskt :D Det var riktigt roligt!! Så var det ju bara utställningen kvar då. Jag hade inte tänkt ställa henne alls för att hon har sån dålig päls och fortfarande tuttar men uppfödaren tyckte absolut att jag skulle ställa och jag var ju ändå där så skit samma tänkte jag. Och vilken tur att jag tänkte så ;) Min lilla fröken fräken fick excellent, dock oplacerad i konkurransen, men excellent :-O När jag ställde upp henne för den individuella bedömningen sa domaren till ringsekreteraren: "Oh, here is a nice body!" Sånt är kul att höra. Och när hon frågade om hon haft valpar och undrade hur gamla de var så blev hon förvånad över att hon var så snygg redan i kroppen! Ännu roligare att höra :D Domare var kanon, Audrey Hubery, henne ska jag komma ihåg :) Kritiken blev så här:
"39 cm. Another quality bitch. Very good head. Good in stop. She was a little flash in lips. Just come out from mature. Good topline. Good handling."
Mm, mycket trevlig kritik tycker jag! Känns lovande inför kommande utställningar, när det nu blir nästa gång ;) Vi hade chans på beauty and brain- titeln oxå men eftersom hon blev oplacerad på utställningen var det en annan som knep den titeln. Den satsar vi på nästa år ;) Då satsar vi dessutom på lkl 2 och vinst ;) Har ju ett år på mig att träna nu! Heja heja ;)
Hade kameran med så klart oxå, men faktum är att det inte blev mycket bilder alls, typ inga, och framför allt inga på några staffar ;) Var helt enkelt för trött och det var för varmt på lördagen. Men några på oss blev det så här kommer några ;)
Anneli med sin Findus och så lilla Udda

En nöjd Doris med sin medalj från lydnaden :D

Udda var inte så bekväm med att sitta fast i ett koppel hela tiden ;)

Avslappnade och mysiga hundar, till slut ;)

Findus

Finaste "working staffen" Udda ;D

Det var varmt och jobbigt tyckte Doris


Nu laddar vi om batterierna för nästa års special :)

//Malin

Opie, Ellan och Borås djurpark

Ja, här var det lite dåligt uppdaterat ja, skäms på mig ;) Har bara haft typ arslet fullt det senaste så jag har haft varken tid eller lust att sätta mig vid datorn. Sen har vi ju haft toppenväder oxå vilket oxå gjort att jag inte velat sätta mig. Men här kommer en liten uppdatering om vad vi gjort det senaste. Kommer mera uppdateringar imorgon sen ;)

Den 2/7 flyttade Phalokopias Alford "Opie" till sin nya flock Micke med familj i Lidköping! Vi önskar honom och familjen lycka till!

Min älskade lilla Phalokopias Elland "Ellan" flyttade idag till sin fodervärd Mathias och hans flock i Kristianstad. Vi önskar Ellan, och flocken ;) lycka till!


I onsdags, den 6/6, var vi i Borås på djurparken. Det var en riktig toppendag med härligt väder, lagom med folk och vi fick se alla djurslag utom lodjur och gepard! Tog nästan 300 bilder när vi var där men jag bjuder inte på alla här tror jag ;) men några kan ni få se :)

"De har lång-långa ben" säger Jonathan ;)

Fin, vad det nu är ;)

Afrikansk vildhund - den bilden är jag stolt över :D

Ytterligare en bild jag är nöjd med!

Mina hjärtan!

Zebra

En av strutsarna spanade in oss hela tiden ;D

Tur att det fanns lite lekplatser så Jonathan fick leka emellanåt oxå ;)

Oj, vad är detta för djur ;D

Söt!

Fikapaus med massa nyttigheter!

Rogers kusin ;)

Ännu en bild jag är riktigt nöjd med!

Tur ingen har en sån röv ;D

Ja, ytterligare djur jag inte vet vad det är

Söta bebisen!

Noshörning

Alla fina lejonen

Maffig!

Mycket stolt över den här bilden då :D

Fin brunbjörn!

Once in a life time-bild!

Sjölejon

Mera kuliga lekplatser ;)

Fina järven!

Älgarna slappade i skuggan

Pingvinbebis

Tvättbjörnarna

Så fin kossa :)

En supertrött Jonathan efter en heldag i Borås ;)


Nu är det natten, men imorgon kommer det mera uppdateringar, det lovar jag!

//Malin

RSS 2.0