Nikon D5100

Bara att krypa till korset ;) Jag har alltid sagt att jag inte gillat systemkameror och att de automatiska är såååå bra, men nu får jag alltså krypa till korset och erkänna att systemkameror är MYCKET bättre och att en automatisk inte håller måttet när man börjar peta i bilderna och börjar ställa krav, höga krav! Så nu har alltså Smedjebacken, Phalokopias kennel, familjen Larsson blivit ägare till en Nikon D5100, en systemkamera ;D Och efter att inte ens ha ägt den i ett dygn är jag SÅÅÅÅÅÅÅÅ NÖJD!!!!!! Herre gud vad snabb den är och när jag är med i fokuseringen och trycker av i rätt tid, här behövs mycket träning ska jag säga, så blir det riktigt bra bilder! Kolla bara!

Flygande holländare? Nej, whippet var det ju ;)

Udda på språng

Inte riktigt rätt fokus, men i liten bild blev det rätt bra ändå ;)

Bus! Kolla Uddas svans, så högt den kan komma ;)



En ganska bra bild, men fortfarande hänger jag inte riktigt med ;)

En riktigt bra bild, Doris är inte så snabb så jag hinner hänga med ;)

Alla på Udda!

Hm, vad hände här ;)

Ytterligare en riktigt bra bild!

Även den här blev riktigt bra!

Grannens torp fick agera fotomodell ;)

Bara fantasin som sätter stopp för motiven :)

Min klematis

Hoppsan ;)

Klar och fin bild på en vacker hund :)

Fina Tiili

Och hittills dagens bästa bild, enligt min mening!!!


Under morgonpromenaden idag blev det över 200 bilder ;) Måste ju träna med nya kameran nu så jag kommer underfund med den. Träning ger färdighet, vilket stämmer bra vad gäller fotografering! Jag kan inget men tycker det är oerhört roligt att fota så detta kommer inte vara de sista bilderna ni lär se av mig ;)

Kan även ställa upp, för en billig peng jämfört med andra"fotografer", och fota din hund, katt, kanin, ditt barn, eller vad du nu vill ha fotat!! Hör bara av er!

//Malin

Phalokopias Dover "Tyson"

Idag har vi fått en hälsning från Phalokopias Dover "Tyson" som flyttat från storstaden Stockholm till lugna Östersund :) Han trivs som fisken i vattnet tillsammans med sin matte i lugnet och njuter av fulla drag! Han är, precis som sina syskon, full av liv, charmar sin omgivning och är så lydig, snabblärd och sååååååå kärleksfull <3 Lite bilder fick vi så klart oxå på godingen!










Vi önskar återigen Tyson och hans matte lycka till!!

//Malin

4 månader!!

Ja, då var man där igen, att tiden går så himla fort! Idag fyller mina valpisar 4 månader :) Tänk, det var inte länge sen de var så här små <3


Grattis Opie, Balto, Diva, Tyson och Ellan på 4-månaders dagen!!

//Malin

Udda 5 månader i en oas :)

Idag blir min älskade Udda 5 månader! Det "firade" vi med en tripp till skogen, våran oas :)



























//Malin

Kom i form - v. 1

Igår startade jag min första vecka med Kom i form från Må bra :) Nu får det vara slut på sommaren, i alla fall vad gäller fikande, glassätande, grillande och öldrickande ;) Jag har gått upp en del under sommaren men så fick jag en sån bra liten extra tidning med min älskade Må bra och bestämde mig för att det var en bra start efter sommaren för att komma in i mitt sunda- och viktminskande tänk igen :)

Så här kommer min vecka se ut:
Måndag: Testa min vardagsmotion + 20 min rask promenad (promenaden ingår inte i vardagsmotionen)
Tisdag: Testa vardagsmotionen + 20 min lugn promenad, 20 min rask promenad, hemträning (övningarna finns i tidningen)
Onsdag: Testa vardagsmotionen + 25 min rask promenad, hemträning
Torsdag: Testa vardagsmotionen + 25min rask promenad, hemträning
Fredag: Vardagsmotionera
Lördag: Vardagsmotionera 7500 steg, 30 min lugn promenad
Söndag: Vardagsmotionera 7500 steg, 30 min rask promenad.

Nu kör vi!!

//Malin

Älskade mallefjant!

Åkte iväg till klubben idag med bara Tiili för att hon skulle få en ordentlig genomkörare! Vi började med en svår agilitybana som hon gjorde riktigt bra när jag skötte mig ;) Så länge jag visade rätt så gjorde hon rätt :) Sen övergick vi till lite lydnad vilket hon verkligen var sugen på. Hon skötte sig superbra och gjorde sättandet jättefint vilket hon brukar slarva med, läggande och ställande likaså :) Sen körde jag sändande till konen och rutan och idag var det minsann inga problem att hitta rutan oavsett var jag ställde den, tokan! Däremot funkade inte fjärren alls idag, men så är hon ju en mallfjant oxå och allt kan ju bara inte funka samtidigt ;) Sist så hjälpte Ingela mig med en vittring så jag fick det tävlingsmässigt vilket jag väldigt sällan tränar på och idag gjorde hon den så JÄVLA fint!!! Hon sprang ut till pinnarna, luktade på rätt, luktade vidare på några pinnar till, vände och tog rätt :D YIPPI!!!! Min älskade, duktiga mallefjant <3 Det känns verkligen bra att åka hem från klubben efter ett sådant lyckande!

//Malin

Doris 3 år!

Ni som känner mig vet att mitt minne inte är längre än en guldfisks så jag har så klart glömt av Doris födelsedag ;) Hon blev hela 3 år den 19/8! Herre gud vad tiden går fort! Inte länge sen hon var en lite fis ;)


Och så blev hon så här stor och fin :)


Grattis till Doris och alla hennes syskon på 3-årsdagen!!

//Malin

Bara fantasin som sätter stopp!

Detta är nåt jag alltid tjatar om när det gäller hundträning. Hittade en fantastisk video på youtube som verkligen illustrerar just detta påstående! Se och njut!!


//Malin

Göstas son

Göstas son Malte, Amicus Bull Aquatilis, ställdes i Askersund i helgen som var och tog återigen ett CERT och blev BIM :D Sååååå himla roligt att man kan följa Göstas avkommor och se hur bra det går för dem nu när vi inte har våran Gösta kvar!

Titta bara så snygg han är, och bra matte handlar honom!

Stort grattis säger vi från Pahlokopias kennel och håller tummarna för att tredje certet och championatet snart är i hamn!

//Malin

Varför har man djur?!

Mm, detta är faktiskt en fråga jag fått på riktigt fast formulerad på annat sätt; Varför har man hund? Men jag vill dra det lite längre och inkludera alla djur.

För det första tycker jag egentligen frågan är urbota dum, åtminstone tyckte jag det när jag fick den. Varför har du hund? Ja, vad svarar man?! Varför har du bil? Typ, eller Varför har du MC? Det är ungefär samma sak tycker jag, ett intresse, en livsstil, en hobby you name it! För mig är hundarna en del av mitt liv, en del av min familj. Jag älskar dem näst intill lika mycket som jag älskar min tvåbenta familj. Självklart kommer mannen och barnet i första hand, men hade jag varit ensam hade hundarna stått längst upp på listan ;) Sen har jag ju mina katter som jag oxå älskar och min kanin. Alla djuren har en en plats i mitt hjärta och alla tar jag hand om på bästa sätt och de lever ihop med oss, som familjemedlemmar ska göra! Men när jag nu fått uppleva andra saker angående husdjur och sett vidriga program på tv har frågan fått en helt annan klang och jag kan faktiskt själv ställa den nu, Varför har man hund, eller andra husdjur?

Man tror inte att djur far så illa i Sverige, vi är ju så duktiga på djur och har en bra djurskyddslag. Åtminstone trodde inte jag det men jag har med enga ögon sett flera fall där djur farit illa på ett eller annat sätt och kan då verkligen undra varför man har djur. Och jag kan samtidigt undra hur väl den där djurskyddslagen funkar egentligen. Är det inte meningen att vi ska ta hand om våra djur? Låta dem bo tillsammans med oss? Vi har ju faktiskt skaffat dem, de har inte valt att flytta till oss (oftast inte). Ge dem mat varje dag? Inte övergöda dem så de blir feta och inte svälta dem så de blir magra. Inte misshandla dem? Ge dem daglig stimulans? Alla djur mår faktiskt bra av att både få motionera och använda sina hjärnor någon gång ibland! Ja, som ni förstår så har jag många frågor angående varför man har djur. Förmodligen kommer jag aldrig att få några svar på de här frågorna och förmodligen kommer jag alltid få ställa dem oxå :/ Det är synd och skam att inte djurskyddslagen fungerar bättre så att dessa människor som missköter sina djur blev av med dem!

En fet hund, en instängd katt, hundar som ständigt står i hundgård osv får mat, vatten, har lagom med utrymme är allt vad lagen säger, men sen då? Jag tycker inte det räcker! Hunden ska få stimulans, slippa vara fet och minst få dagliga promenader! Katten ska få kel och smek som den älskar, få jaga möss om den har behov av det och få bra med utrymme för att sträcka på benen, ute eller inne! Detta är bara en bråkdel av det jag tycker borde stå i lagen, mer tydligt och detaljerat för att man inte ska kunna samla på sig djur, stänga in dem, ge dem minsta möjliga för att hålla dem i liv och sen komma undan med det! Samtidigt som jag tycker lika illa om de som skaffar djur som substitut för barn. Djuren ska behandlas som djur, inte som människor! Det är oxå något jag skulle vilja ha med i lagen! Tror faktiskt ingen hund mår bra av att köras/bäras runt i barnvagn/väska iklädda barnkläder med spets, glitter och annat lull lull. Nej, vi ska ta hand om våra djur som om de vore familjemedlemmar men fortfarande komma ihåg att de är djur!

Hm, ja, det är mycket önsketänkande från min sida och hälften är förmodligen inte genomförbart i lagtext men det är i alla fall mina tankar och värderingar om frågan: Varför har man djur?

//Malin

Elitvinnare & utställningsdebut

Igår körde jag och Tiili en elitklass lydnad igen. Det var fyra anmälda ekipage men väl på plats var vi bara tre. Jag och Tiili gick ut som ekipage två och jag hade inga förhoppningar då jag inte tränat nåt direkt inför den här tävlingen. Det gick som förväntat, men jag är ändå nöjd då vi hade betyg på allt utom sändandet till rutan ;) Här gjorde hon precis lika dant som hund nummer ett, sprang jättebra till konen där hon STANNADE och när jag skulle skicka till rutan drog hon mot den men upptäckte hindret och hoppade över det ;D Söta djur vi har! Men som sagt så är jag helt klart nöjd med vårat samarbete denna dage :) Dessutom genererade samarbetet till en första plats :-O Det var faktiskt lite kul att få vinna i elitklass! Men vi behöver inte säga mer än att vi vann ;)

Idag var det dax för Uddas utställningsdebut. Denna skedde på Falbygdens BK ihop med Doris, syrran och hennes Idun och Christina och hennes Tiffy. Samtliga hundar skötte sig jättebra och Doris som faktiskt hade en hane att gå mot tog hem BIR! Sen slutade hon som BIG 3 vilket vi är nöjda med :) Udda trivdes inte med vädret riktigt vilket visade sig tydligt i ringen :/ Det var mestadels soligt och varmt men precis när hon skulle bedömmas gick solen i moln och det började blåsa iskallt = Udda frös :S Så typiskt men jag är såååå nöjd ändå för hon skötte sig så bra och fick så fin kritik!

Lite bilder :)

Snygg-Doris utan tuttar ;)

Välmusklad och fin :)













Udda fryser och vill gå hem ;)


Doris kritik: Feminin tik, välutvecklat huvud med fint uttryck, utmärkt hals, stark rygg, välanlagt kors, utmärkt bakställ, bra front, rör sig utmärkt från sidan, trevligt temperament. Domare: Kjell Carnbrant.

Uddas kritik: Supersöt, byggd på fina linjer, utmärkt hals, snygg överlinje, något fallande kors, mjuk fin underlinje, utmärkt front, välvinklat bakställ, vill inte riktigt visa sina rörelser idag, trevligt temperament. Domare: Kjell Carnbrant.

Vilken helg det blev! Nu kan man vara nöjd :)

//Malin


Finns det hjärterum...

...finns det stjärterum <3


Phalokopias Clare "Diva"

Nu har även en liten rapport från Phalokopias Clare "Diva" inkommit. Matte Lina säger att Diva har lärt sig massa trix och att hon är jätteduktig. Även lilla Diva charmar sin omgivning med sina söta ögon och sin viftande vita svanstipp :) Hon har dessutom fått en bästa kompis som är jättestor, men snäll och stilig ;) Massa fina bilder fick jag så klart oxå på sötnosen <3



















Vi önskar återigen Diva med flock lycka till!!

//Malin

Phalokopias Barking "Balto"

Igår kom det en liten rapport från Phalokopias Barking "Balto" med flock! Han har vuxit massor, lärt sig massa konster, badat i havet och träffat hundkompisar :) Det är så himla roligt att få dessa mail, sms, mms och telefonsamtal från våra valpköpare! Ännu roligare när de dessutom innehåller massa lovord om de små :D
Balto har charmat de flesta i Surte och matte Frida säger att han är duktig på att komma och stanna när man säger till honom :) Hon skickade dessutom med lite bilder på sötnosen <3









Härligt! Fortsatt lycka till önskar vi Balto med flock!

//Malin

Min lilla Udda...

...åkte på tonsillit förra veckan :( Detta visste vi inte till en början. Jag trodde först att hon blev dålig pga att hon fällde sina tänder. De kan få feber, matvägra och bli lite hängiga då, men jag tyckte att det gick för många dagar och jag såg hur hon magrade av och blev allt hängigare. Två dagar utan mat på en växande whippet syns direkt kan jag säga :S Så till slut ringde jag veterinären och vi åkte dit. Av någon anledning tittade hon inte henne i halsen, och jag tänkte inte på det heller, utan hon lyssnade på lungor och hjärta och kikade i bak. I bak upptäckte hon att Udda var lite "kletig" så hon misstänkte urinvägsinfektion. Dessutom var hon uttorkad. Hon fick antibiotika och lite metacam om hon skulle ha för ont och så fick vi order om MYCKET vatten! Vi åkte hem och började kuren direkt och fick även gensvar direkt. Hon blev betydligt piggare, även om hon låg läääänge i sin fåtölj och sov. Men när grannen var inne en sväng och undrade hur det var med henne så sa jag att hon var bättre men inte bra, och precis då kom hon och gick förbi oss och då fick jag syn på hennes hals :-O Hon såg inte klok ut! Såg ut som hon fått en puckel på halsen. Tog upp henne på bordet och kände henne på halsen och ja, vad ska man säga, två halsmandlar stora som valnötter, nästan i alla fall ;) Har aldrig haft en hund med tonsillit förut men visste att halsmandlarna heter tonsiller så jag googlade på svullna tonsiller och hund. Fick upp bra texter på veterinärsidor om tonsillit och ALLA symtom stämde överens med Uddas symtom! Ringde upp veterinären och pratade med honom och konstaterade båda två att det faktiskt var tonsillit hon hade! Dessutom hade hon börjat hosta, som hon inte gjorde när vi var hos veterinären, så det var ingen tvekan. Det var gött att få reda på vad det var och att antibiotikan vi hade fått hjälpte mot detta oxå så det var bara att fortsätta! Dessvärre kan hon få det igen nu när hon haft det en gång, men då vet jag ju i alla fall vad det är.
Nu har det gått en vecka och penicillinkuren är avslutad och vi har gått från jätteslö, sovandes whippetvalp i fåtöljen till en whippetvalp som är pigg som en mört och äter som en häst, en mört-häst som min kära uppfödare Michaela sa ;) Hon busar som hejsan och är precis som vanligt! Härligt <3

En sjuk Udda, 5,9 kg, som en benget ;)


Nu, 7,1 kg och inte fullt så mycket ryggkotor och utstickande höftben!


Nä, nu går vi ut och njuter av sommaren ;)

//Malin


RSS 2.0