Mina älskade hundar <3

Ibland är det ju faktiskt så att man känner att hundarna är till salu och det jävligt billigt ;) Men idag är de verkligen inte det!! Körde ett litet pass lydnad på förmiddagen med Tiili och hon var bara sååååå bra <3 Perfekt posision och med på allt :) Mm, härliga känsla! Sen blev det bara bättre när vi åkte till skogen och körde ett upplet för första gången på läääääänge. 4 föremål, varav 2 upphängda i träd, högt upp ;) Blev inte 4 skick och 4 föremål in, men väl 6 skick och 4 föremål in! Hon jobbade så jäkla bra hela tiden! Min lilla snuttaplutta <3



Inte nog med att Tiili var duktig i skogen så hittade vi kantareller jag och Jonathan oxå! Trodde faktiskt de skulle vara slut där nu, men tji fick vi! Hittade faktiskt en hel del! Blev en mumsig kvällsmat det ;)



Idag var det dax för viltspår för Udda oxå. Har inte hunnit träna nåt sen vi träffades sist så jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera men hon spårade på bra! Stannade inte upp på samma sätt som hon gjort förut utan tuffade på rätt bra, fram tills hon närmade sig klöven, då smög hon ;) Hukade sig, blev långsam och såg allmänt konstig ut ;D Sötnosen! Sen tog hon inte köven förrän jag rörde på den, då klippte hon den direkt! Min lilla duktiga Whippet :)



Hm, nu närmar sig lördagen med stormsteg :S Kan mina maxbetyg utan och innan så jag kan inte göra så mycket mer nu. Bara att försöka koncentrera sig så gott det går på provet! 

Nä, sängen nu //Malin

 

Jaha...

Då har man påbörjat packningen. Köket står i lådor, det som jag ska ha med till Åsarp. Tur att inte allt i huset ska packas ner för fan vad grejor vi har! "Mitt" kök gick ner i två lådor och en ikeakasse ;) Men då kommer jag i och för sig få köpa till en del saker sen, men som tur är så har vi fortfarande dubbelt av mycket så jag kommer kunna flytta till lägenheten och börja bo och leva där utan att behöva köpa något alls! Det är inte dåligt det. Har som mål att jag inte ska behöva betala nåt i princip, för att spara så mycket pengar som möjligt. Hittills har det gått riktigt bra. Har samtliga möbler utom en säng till mig och en byrå till Jonathan, och samtliga saker har varit gratis! Mamma har lovat att betala min säng, älskade mamma! Och en byrå ska väl inte vara så svår att få tag på gratis heller ;) Skam den som ger sig, det här ska bara gå! Räknar ner dagarna till lördag nu, sen är det bara att räkna ner dagarna till flytt! Gör er redo vänner, för jag kommer behöva bärhjälp ;)

Pluggar, pluggar, pluggar massa maxbetyg nu! Måste sitta till lördagen. Är fortfarande några som bara inte vill fastna, men fan, det ska väl gå. Mm, så är det, och den inställningen måste jag ha!

Sover bättre och bättre nu, men fortfarande är det så att om jag vaknar tidigt på morgonen så kan jag inte somna om sen, men jag somnar på kvällen och sover som en stock hela natten! Har dessutom börjat äta ordentligt igen vilket jag oxå måste göra för att orka allt det här. Var väl visserligen skönt att man gick ner en del i vikt, men det är ju inga "äkta" kilon som försvinner egentligen. För att fortsätta mot mitt viktmål MÅSTE jag äta ordentligt annars går kroppen till slut ner på sparlåga och kommer inte minska nåt i vikt. Nu är det skärpning som gäller!

Nä, nu är det dax att ta tag i livet lite, massa packning kvar och annat som ska ordnas!

//Malin

Livet från den ljusa sidan

Ja, nu gäller det att se livet från den ljusa sidan och att det faktiskt finns en lösning på allt det här. Jag är väl i och för sig en person som sällan eller aldrig ser problem utan ser bara lösningar. Men faktum är att i allt det här har jag sett en jävla massa problem, men mest pga yttre faktorer. Är jag helt opåverkad av nån annan så ser jag bara lösningar :) Nu börjar det närma sig 1 oktober vilket betyder att jag då har min lägenhet, sen ska den bara fixas iordning innan jag kan flytta in. Hoppas bara att detta går FORT! Jobbigt att bo under samma tak när man bestämt sig för att gå isär, men men, snart så :) Ska börja packa lite smått nu så jag slipper allt på en gång sen, gött att bara kunna ta sina lådor och möbler och bara flytta när det är dax! Låter kanske taskigt men jag tror både jag och Roger kommer må mycket bättre när jag väl flyttat, då behöver vi inte umgås fast vi inte vill det! Sen har det hänt lite andra saker i mitt liv som gör att jag mår riktigt bra stundom ;) Kommer inte delge någon info om detta än mer än att jag som sagt mår bra mellan varven! Håll till godo ;)

1 oktober ja, det innebär inte bara att jag blir lägenhetsinnehavare utan det innebär dessutom att det är dax för mitt praktiska domarprov :D Känns lite overkligt faktiskt! Detta är en dröm jag haft sen långt tillbaka som går i uppfyllelse :) Nu vill det bara till att bli godkänd oxå ;) Plugga plugga plugga plugga ;)

Var hos Anneli och red för ett tag sen igen. Har hittat världens underbaraste häst, mest för att hon är så jäkla snäll ;) Det värsta som kan hända är att hon stannar och vägrar gå ;) Men i nu sist travade jag faktiskt till och med! Kändes helt overkligt men jag var inte rädd en sekund, snarare tyckte jag det var riktigt roligt! Kommer bli kul nu när jag flyttar till Åsarp för då kan jag åka och rida oftare :)

Finaste Bolett <3


Nä, dax att sätta lite fart, har en del att göra kan man säga ;)

//Malin

Ordnar och donar

Massa saker som ska ordnas och donas innan flytten. Men det mesta är fixat nu faktiskt. Gött att få allt gjort så snabbt som möjligt. Hyresvärden ringde häromdagen och undrade om jag ville flytta in tidigare i lägenheten, och vad svarar man ;) Självklart, bara den är klar. De har lova att måla om i storarum, sovrum och hall plus att taken ska ljudisoleras, handfatet ska bytas och kylskåpet ska in på sin riktiga plats, nu står det på golvet. Så idag har jag varit och valt färger. I hallen blir det brunt, eller vad ska man kalla det, mörkbeige, i storarummet blir det äggvitt och i sovrummet blir det ljusblått. Kommer bli så fint! Nu saknar jag bara en säng att sova i oxå ;) Kanske kan vara bra att ha. Jonathans säng är klar, soffa och soffbord är klart, köksbord är klart så som sagt, nu ska bara jag ha en säng. Kanske ska fixa nån byrå eller liknande till Jonathans rum oxå som han kan ha tv:n på, men det är ju inga stora grejor precis. Nu är det bara det där med att packa :/ Usch, det är INGET roligt alls. Hade gärna sluppit det men ska man flytta kanske man blir så illa tvungen att packa oxå ;) Kan ju faktiskt börja redan nu, så blir det inte så mycket på en gång sen :)

Bara för att inte vara enkelspårig här så ska jag skriva om lite annat oxå ;) Blir väl långrandigt annars ;)

Ska vara med på lag-DM i bruks om ett par veckor. Kom ju fyra på KM i bruks men någon har hoppat av så jag får ställa upp. Det kan va kul så man får lite annat att tänka på och Tiili får jobba lite :) Tränar inget direkt till det, hon har ju alla moment, utan jag finslipar lite sen nån vecka innan istället. Är faktiskt lite sugen på att anmäla till nån elitklass lydnad oxå. Hon är så duktig på momenten nu så kanske till och med skulle kunna lyckas ;) Men då får jag nog faktiskt träna lite oxå ;) Ska kolla tävlingskalendern och se hur det ser ut.

Sen var det ju det där med viktbloggandet oxå. Mina veckor med Må bra gick inget vidare kan jag säga. Men jag har försökt följa deras promenerande i alla fall för att komma igång och röra på mig ordentligt. Detta har funkat kanon och jag har minskat i vikt varje vecka! Nu fick jag ju en extra skjuts kan man ju säga med. Så nu är jag en bra bit under 70kg igen, yippi!! Men nu måste jag komma igång och äta ordentligt snart annars kommer jag stanna i vikt och förmodligen gå upp en del när jag "börjar" äta igen. Tvingar i mig maten just nu och det är inte bra, men vad fan ska man göra då?! Hoppas det blir ändring på detta inom en snar framtid! Jag kämpar vidare!!

Nu börjar mitt domarprov närma sig oxå. 1 oktober är datumet satt för provet och i helgen som var så gjorde vi ett genrep som gick riktigt bra tyckte jag. Skillde mig en del på nåt enstaka moment men på det stora hela så hade jag samma betyg som referensdomarna! Känns riktigt bra inför provet, trots allt. Maxbetygen sitter där de ska och bubblar upp så fort något inträffar i ett moment, precis som det ska vara! Lika så med bedömningarna på övriga saker där vi inte har maxbetyg att tillgå känns betygen helt naturliga! Nu MÅSTE jag bara komma ihåg att KOMMENTERA ordentligt mina betyg jag sätter! Detta får jag verkligen INTE glömma ;) Hm, ja, det går nog bra! Längtar faktiskt till den förste så jag får göra provet, så vi blir färdiga sen! Håll tummarna :)

Måste lägga in ett STORT TACK till alla mina älskade vänner här oxå <3 Så skönt med alla kommentarer på fejjan och via mobilen, det värmer ska jag säga er!! TACK för att ni finns :D

//Malin

Skilsmässa

Mm, så är det. Jag och Roger ska skilja oss. Detta är en av grejorna jag skrivit om i tidigare blogginlägg men som jag inte velat gå ut med tidigare, inte förrän nu. Detta är ett beslut som jag tagit, men det är fortfarande rätt jävla jobbigt. Jag tror nog fan att det är det jobbigaste beslutet jag tagit i hela mitt liv! Jag behöver inte gå in på varför det har blivit så här, det är ju bara för att gotta sig i den andres eländigheter och det vill jag inte, utan jag kan väl bara konstatera att mina känslor för Roger inte finns där längre. Det är ju faktiskt så att känslorna är en sak man verkligen inte kan styra över. Det som händer det händer, och i mitt fall hände det här, skilsmässa :S Kommer förmodligen bli gamla vanliga, trevliga, glada, spontana Malin när allt lagt sig, men just nu så är hela världen upp och ner. Mycket som ska ordnas och fixas innan allt är klart, det enda som redan är klart egentligen är det emotionella! Mina känslor för Roger är väck, och på det emotionella planet är jag redan skild. Sen ska bara alla papper och allt annat praktiskt fixas. Bara och bara, det är ju inte så bara. Men fan, nu får jag hålla ihop och se ljuset i andra änden. Det kommer bli bra, till slut. Det kommer vara jobbigt ett tag fram över men sånt är livet. Jag har i alla fall ett boende klart. Kommer att bli Åsarpabo framöver. Tackat ja till en lägenhet i Åsarp. En 2:a på 61 kvadrat. Ja, vad ska man skriva mer?! Finns inte så mycket att skriva om just nu. Kommer säkerligen inte ha vare sig lust eller ork att skriva så mycket framöver, så ni får ha lite överseende! Nu ska jag ta tag i en viktig sak, sömnen ;)

Natti natti //Malin

Händer grejor...

...massor med grejor. Jobbigt som fan är det, ännu jobbigare att inte kunna skriva om det, än, heller. Hm, men det är därför det är så tomt här i bloggen. Uppdatering om allt kommer att komma, så småning om!

//Malin

Stolt :D

Idag är jag stolt över mig själv :D Jag har ridit på "riktigt" idag! Det är över 8 år sen jag red senast. Då hade jag stödkorsett för min kotkompressionsfraktur på nionde bröstkotan i ryggen :( och min häst kände att jag var rädd och hivade av mig igen, då slutade jag rida och sålde hästen! Jag har sedan dess inte suttit på en häst överhuvudtaget men så har jag med åren blivit mer och mer sugen på att testa igen men har känt den där oron att det ska hända nåt så jag har inte vågat, tills för någon dag sen, då satt jag på grannens islänning och "red" typ två varv på hennes gårdsplan, men idag har jag alltså ridit på "riktigt", hos Anneli på hennes mammas häst Bolett, i deras padock under väldigt kontrollerade former med all säkerhetsutrustning man kan ha ;) Hjälm, bra stövlar och säkerhetsväst :) Men Bolett är så säker och snäll så det enda "dumma" hon kunde hitta på det var att stanna och vägra gå ;) Men jag gillar verkligen där här hästen alltså :) Hon är såååå trevlig, och fin ;)


Och så till bildbeviset på att jag ridit, alldeles själv :D





Glad?! Hur kan ni tro det ;)


Är sååååå jävla stolt över mig själv att jag vågade mig upp igen! Men det har tagit många år och mycket oro innan det gick. Men som sagt så gillar jag verkligen den här hästen, hon är så mysig! Nu vill jag rida mer och mer och mer ;)

Idag har jag lagt blodspår till lilla Udda igen. Vi började ju viltspårskurs igår hos Christina på Idomic's kennel igår och det gick så bra men min lilla tös behöver pushas på en del så när jag fick tag på både blod och klövar av Anneli idag kunde jag inte låta bli utan la ett spår nere på min tomt och idag gick det lika bra och lite fortare och säkrare! Min duktiga lilla nippertippa ;)
 
Spårnoga som få :)

Mm, en "god" klöv i slutet!

"Släpp matte, den är min!"


Idag har jag dessutom testat en ny variant av inlärning av slalomingångar med Tiili och herre min gud vad hon är kvicktänkt min gamla tant :) Hon fattade galoppen direkt, även om hon testade några gånger att göra fel, men när jag bara skickade om henne så gjorde hon rätt och fick sin belöning! Min duktiga snutta plutta :) Nu ska jag träna på så här tills nästa tävling får vi se om ni inte kan "missa" de där 5 felen i slalomingången nästa gång ;)
Så här har jag tränat:

Nu är vi alla trötta och nöjda så nu får det nog allt vara natten för våran del!

//Malin

Tankar och funderingar :S

Usch ja, mycket tankar och funderingar har rusat genom skallen de senaste två veckorna :/ Som vanligt vad gäller mig så kan inte en sak i taget hända utan händer nåt händer allt på en gång och det funkar inte riktigt för mig :S Allt hade varit så mycket enklare att hantera om jag hade fått tackla en sak i taget och inte typ 17 saker på en gång :( Men nu blev det så, igen, att det liksom släpptes en bomb, enda fördelen är att när jag tacklat allt detta så kanske jag får några år igen utan bekymmer, eller åtminstone utan så mycket bekymmer! Usch, lät ju som hela jorden har trillat ner och hänger på mina axlar, riktigt så illa är det inte. Jag kan tyvärr inte delge några detaljer än då allt är så oklart men jag måste ändå få skriva av mig lite för att lätta lite på trycket! Men men, det ger väl sig så småning om. Jag kan inte säga att det går över till jag gifter mig, som mamma alltid sa till mig när jag var liten, för nu är jag ju redan gift och inte gick det över för det ;) men till slut kommer allt ge sig, det vet jag, det gör det alltid. Känns bara lite tungt när man är inne i alla problem. Men inget ont som inte har nåt gott med sig så vi får väl se vart det slutar ;)

Nu till nån roligare fundering, som jag heller inte kan ge så mycket detaljer om, men ändå ;) Jag smider lite planer inför framtida hundköp! Tror minsann att jag faktiskt hittat den "perfekta" hunden för mig efter Tiili sen. Jag vet, jag är ute i GOD tid, tanten är ju faktiskt bara 6 år, men man ska planera sina hundköp och det kan man inte säga att jag inte gjort den här gången i alla fall ;) Tror faktiskt att det kan bli riktigt bra! Mm, den som lever får se ;)

Ikväll ska jag och Udda börja viltspårskurs hos Christina på Idomics kennel. Detta är faktiskt en gren som jag inte kan någonting om men jag fick prova på det hos just Christina på hennes valpträff och det verkade så kul, och relativt lätt! Så nu ska vi alltså gå en kurs, jag och Udda. Kommer bli så kul! Älskar att testa nya grenar och aktiviteter med mina hundar så därför ska det bli extra roligt. Får väl se vad denna kurs genererar i, en viltspårschampion kanske?! :D

Nu råpluggar jag maxbetyg dagarna i enda oxå! 1 oktober så smäller det, då är det dax för mitt praktiska domarprov!! Spännande! Känns bra just nu, bara jag inte blir för nervös så jag tappar mina betyg, men jag har hållt på så länge känns det som så det mesta sitter, men jag pluggar varje dag ändå, man kan inte vara för säker!

Nehepp, så har man skrivit av sig lite igen ;) Nu är det dax för morgonrunda med dogsen.

//Malin

2 år!!

Ja, hurra, idag fyller Göstas första kull, A-kullen hos AmicusBull, hela 2 år!!!

Stort grattis till alla "valpar" med hussar och mattar önskar pappa Göstas matte och husse!


Mera bilder ;)

Ja, det blir nog en följetong detta ;) Men det är bara så att jag verkligen gillar min kamera och tycker det är så fruktansvärt roligt att fota så ni får helt enkelt stå ut med MASSA bilder ;)
 
Ingen superbild, förutom motivet ;) Duchess har nog blivit knäpp tror jag, hon ligger ALDRIG hos nån, men Udda duger tydligen!

En vacker höstbild!

Lille Ville som jag börjat "träna" lite. Söt så!

Fin!

Fina Humlan

Jonathan hoppar på Mårtens studsmatta

Bus-Myran

Fina Myran

Udda hakade på welsharna som åt äpple

Vackra Myran

Ha ha, alla bilder blir inte alltid "bra" ;)


De sista bilderna är tagna med mitt nya objektiv som jag är helt klart nöjd med!!

//Malin

Uppdatering

Väldigt vad jag har blivit slarvig på senare tid i bloggen :S Har ju inte bloggat på lääänge så nu får jag allt skärpa mig och skriva lite ;)

Mina 4 veckor med Må bra går väl så där. Jag har inte följt veckorna till punkt och pricka men har i alla fall promenerat efter deras modell och visst har det gett resultat men inte 1 kg i veckan men jag är helt klart nöjd :) Huvudsaken är att jag kommer igång ordentligt, tänker på vad, hur och när jag äter och att det minskar på vågen, och det funkar!!

Och min nya kamera då? Åh, jag bara älskar den!! Den gör som jag vill ;) och jag lyckas ta riktigt fina bilder i alla situationer. Sen jag köpte den har jag nog tagit typ 2000 bilder eller nåt ;) Måste ju testa den och lära mig den! Ett smakprov av bilder:
Vacker häst

Väninnan Anneli och hennes coola katt

Min vackra Udda

Fina Findus

Kissen och Udda busar

Mera bus...

...som slutade med mys <3

Nya kaninen Hejsan

Älsklingsbarnet ;)

Anneli och Tosca



Mera bus ;)

Stor Fix och liten Kissen

Love!

En sån där bild som jag bara älskar!


Jag och Udda började valpkurs i tisdags. Jag har ett mål med kursen; lära henne LIGG ;) Hon bara vägrar att ligga, när jag vill det, så det kan bli mitt mål med den kursen ;) Sen är jag mest med för att det är roligt och för att Udda ska lära sig att bara ha fokus på mig och inte på alla kuliga kompisar ;) Det var inte så svårt i tisdags med en hungrig whippet och en hel påse korv i fickan ;D Hon var så duktig så! Sen fick hon följa med in på fikat för hon kopplar av så bra i bilen och nu vill jag att hon ska kunna ligga på sin fäll inne och koppla av lika bra, och vad säger man?! Hon la sig till rätta och sov sig igenom hela fikapausen :) Min lilla plutta!! Ser fram emot näst kommande kursdagar nu!

Har börjat att strukturera mig mer hemma nu. Jag har Sveriges sämsta minne och glömmer saker direkt om jag inte skriver upp dem. Problemet har varit att jag skrivit upp i almanackann och sen inte tittat i den så nu har jag följt kära Ingelas råd och lag allt i mobilen och det som är viktigast har jag påminnelse på! Funkar kanon! Sen har jag dessutom delat upp alla göromål hemma, så som städning av samtliga plan av huset, tvätt och handling så att jag gör en grej varje dag, så blir det inte så jobbigt och förhoppningsvis blir sakerna gjorda! Den som lever får se ;)

Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan, ingenting ;)

//Malin

RSS 2.0