Rörigt...

...det är bara förnamnet kan jag säga. Min hyresvärd ringde i veckan och sa att jag kunde få flytta in i lägenheten till helgen, den som var nu, och jag blev överlycklig så klart :) De var inte riktigt färdiga sa dem, men jag kunde få tillgång till kök, badrum och sovrummet i alla fall. Toppen tänkte jag och åkte dit och fick en chock :S Det var inte färdigt nånstans :( Ingen el, inget kylskåp, inga tapeter i storarummet, inget golv i storarummet, handfatet var inte bytt, ja, behöver man säga mer?! Jävla skit rent ut sagt. Undrar hur de tänkte där :/ Men jag flyttade dit mina grejor ändå på lördagen men valde att ställa allt som jag absolut inte behövde i källaren i förådet. För till saken hör oxå att jag fått en lägenhet i stan, som jag kan få tillgång till redan 1 januari 2012, så därför vill jag inte packa upp för mycket i lägenheten i Åsarp heller. Men att bo på en byggarbetsplats var väl inte direkt vad jag hade tänkt mig kanske :S Tur att jag inte har Jonathan denna veckan för han hade inte kunnat bo i den skiten! Usch, säger jag bara. Men det blir nog bra när det är färdigt sen ;) Och då flyttar jag snart igen ;D Blev lite dumt faktiskt, att jag fick lägenhet i Åsarp, och så får jag inte vara kvar på jobbet där ute utan förmodligen kommer få nytt jobb i stan, så tittade jag på en lägenhet i stan som jag tog. Ja, rörigt kan man väl lugnt kalla det :)

Sen var det där med jobbet ja. Har inte fått nåt nytt ställe att vara på, men jag är fast anställd så jag är inte speciellt bekymrad över det men det hade inte gjort nåt om man slapp tänka på jobbet oxå mitt i allt. Ja ja, det blir nog bra.

Hoppas verkligen att allt blir lugnt när jag flyttat klart, fått ny brukare och allt är klart med skilsmässa och annat! Jag pallar mycket men nu börjar det bli jobbigt faktiskt, eller börjar, det ÄR jobbigt. Men bara att kämpa på, för Jonathans skull om inte annat! Och för kärleken ;)

Udda har nu varit själv, utan andra hundar runt sig, i lite över en vecka nu och jag tycker det går riktigt bra. Hon är sååååå duktig den lilla pluttan :) Samma dag som Tiili försvann var hon lite konstig och orolig och sen är ju allt så rörigt så hennes matlust är långt ifrån bra men förutom det är jag stum av förundran över hur bra hon sköter sig :-O Hon är nog den bästa hunden jag någonsin haft! Inga olater, förutom att hon hoppar upp på diskbänkar och annat ;) går bra i koppel, älskar allt och alla och köper alla nya miljöer med hull och hår! Dessutom är hon faktiskt grymt duktig i lydnaden så det ska bli riktigt spännande att se hur långt vi kan ta oss där ;) Skam den som ger sig ;D




//Malin


JAAAA!!!!

Nu är jag lycklig som få :D Trots allt tråkigt som har hänt i mitt liv det senaste känns det som att det, efter den här helgen och den här dagen, äntligen vänder :) Allt känns så jäkla bra just nu. Mitt hjärta klappar extra för en man, som jag nämnt tidigare, och efter den här helgen kan jag verkligen inte säga att det klappar mindre för honom <3 Underbart! Ni ska så småning om få veta vem det är osv men vi tar det lugnt och försiktigt ;) Och idag hände ytterligare en grej som gör att jag svävar än mer uppe bland de blå av lyckoruset! Jag blev godkänd som lydnadsdomare idag :D Inte nog med det så kan jag, om jag har tur, få flytta in i lägenheten till helgen! Vore så jäkla gött det med! Om inte annat så flyttar jag in senast den 1:e november, vilket är om en vecka, så nu ser jag verkligen en vändning i livet! Kommer bli så himla bra :D Det är jag helt övertygad om nu! Har en grej till på G, men det vet jag mer om imorgon. Får återkomma till det.

Nu ska jag gå och lägga mig, med ett STORT leende på läpparna kommer jag somna inatt! //Malin


En stjärna i hundhimlen <3

Idag är en sorgens dag :( Har under en längre tid, ja, nästan från första början, tänkt och funderat över hur jag ska göra med min älskade Tiili?! Hon har, som ni som känner mig vet mycket väl, varit en mycket svår hund. Från första början var hon JÄTTERÄDD för människor! Hon gick inte nära en okänd människa och jag har kämpat och jobbat med detta under hela hennes liv. Till slut blev det ganska bra, hon kunde hälsa på folk och så men om de tog i henne lite för mycket eller på annat sätt gick på henne för mycket, enligt hennes mått, så kunde hon klippa dem. Inget bra beteende kan man väl säga ;) Jag har alltid vetat om detta och styrt henne, eller de som skulle hälsa på henne för att undvika att sånt skulle hända och lyckats till 99%. Hon har klippt några stycken under sitt liv. Värst var det han som hon bet i näsan så blodet sprutade, inte så lyckat kanske. Men envis som jag är så har hon fått hänga kvar. Så blev jag gravid och fick en jävla massa skit för att jag inte tog bort henne, men som sagt, envis som en åsna så hon blev kvar även efter att Jonathan föddes. Hon har aldrig gillat Jonathan och har två gånger gjort utfall mot honom, men som sagt jag är ju envis trots allt.... Sen tyckte hon inte om andra hundar. Eller tyckte inte om, hon HATADE andra hundar! Hon spöade skiten ur hundar som kom för nära och gav sig inte även om den andra hunden gav sig. Även detta var ett stort problem kan man väl säga :S Våra egna hundar har aldrig, eller nästan aldrig, varit ett problem. Doris och hon hade en hel del duster, men skam den som ger sig! Sen var hon extremt ljudkänslig och skällde på allt och alla och gick inte att få tyst hur man än gjorde. Tro mig, jag testade allt. Det enda som funkade riktigt bra var antiskallhalsband, men nu på slutet skällde hon även med det på sig :/ Hon funkade hyfsat på tävling, men kunde ju hitta på vad som helt, jag var inte säker på henne någonstans helt enkelt. Så efter mycket funderande fram och tillbaka, framför allt över min ändrade livssituation, så kom jag fram till att det vore bäst, både för henne och mig, om hon fick somna in :( Tungt beslut men kändes ändå helt rätt efter att jag väl tagit det! Så idag, den 21/10-2011, fick min älskade snutta plutta somna in! Det var jobbigt som fan och jag tror aldrig jag har gråtit så mycket över en hund som jag har gråtit över henne! Men nu, efter snart 12 timmar utan henne känner jag hur lugnet kommer över mig! Hon behöver aldrig mer bli instängd, eller utestängd! Jag kan slappna av när jag får besök och jag behöver inte vara orolig över att det ska komma lösspringande hundar på promenaderna! Hon kommer alltid finnas i mitt hjärta! Hon var en otorlig kamrat på plan och i skogen och så kommer jag minnas henne! Nu kan hon springa bäst hon vill, jaga sork, grannens katter, hararna och bara leva livet! Det är hon verkligen värd! Vila i frid min älskade Ettrig Av Centaurus "Tiili"


Nä, det är faktiskt så att det har hänt en hel del roliga saker i mitt liv oxå :) Eller en hel del, en grej är det väl egentligen, men det gör mig så fantastiskt glad så det känns som det är en hel massa saker ;) Jag har träffat en underbart kärleksfull man som förgyller min tillvaro och får mig att le och skratta när jag verkligen behöver det! Det är väldigt nytt och eftersom min situation är som den är så tar vi det väldigt lugnt! Det är en man som jag vetat om länge och som jag alltid tyckt verkat så trevlig och det visade sig att det stämde mer än väl :) Jag kan säga som så att det där med ödet, det stämmer väldigt bra! Hade det inte varit för ödet så hade jag förmodligen inte sett det, på det här sättet ;) Mm, trevligt som attans är det och hoppas så klart att det fortsätter så :)

Nu ska jag fredagsmysa med min lilla Udda och sen får det bli sängen, ska upp och jobba imorgon! //Malin

Vi vann!!!

Heja Tomten, vi är bäst ;) Idag har lag-DM i bruks ägt rum. Detta skedde på Lidköpings BK och 6 lag deltog, därav bland annat vi på Tomtens BK då. Jag och Tiili var egentligen inte uttagna till DM men fick hoppa in som reserver! Kul! Vi gick upp i ottan, jag, hundarna och Jonathan och begav oss till Lidköping. Vädret var verkligen på vår sida och solen har lyst hela dagen! Jonathan har skött sig såååååå himla bra och det har jag och min hund oxå ;) Mina medtävlande från klubben, Ina med Ärro pch Helena med Chippen, skötte sig ännu bättre och såg till att vi vann denna gången :D 818 poäng skrapade vi ihop! Tvåan hade typ 747, om jag inte minns helt fel, så det var med GODA marginaler vi tog hem segern! Yippi!! Det ska firas med tårta på klubben imorgon så välkomna alla :)



//Malin


En scen från jobbet ;)

Jag har ju alltid mina hundar med till jobbet = världens bästa jobb ;) Hundarna uppskattar det dessutom, framförallt när det blir matrester över som de får dela på. Häromkvällen så blev det lite gröt över som jag delade upp i två tallrikar, en till Udda och en till Tiili. Tiili slukade sin portion snabbare än man hann blinka ;) medans Udda sakta och försiktigt slickade i sig sin gröt. Tiili tänkte då att va fan, den där kan jag väl äta upp den med och körde ner näsan i Uddas skål. Vad händer tror ni?! Jo, Udda morrar som fan och biter ifrån :-O Då kan man tro att Tiili skulle trycka till henne och bara fortsätta men icke sa nicke ;) Hon backade!! Ha ha, lite skojigt var det allt att se. Udda, 6 månaders whippet på ca 10 kg mot 6 årig malle på 30 kg! Det är power det ;D Sötnosarna!

Så har jag fått ändra mina planer IGEN! Hyresvärden ringde häromdagen, jag blev överlycklig så klart, tills han berättade att jag förmodligen inte kommer kunna flytta in förrän 1 november :S De skulle byta två golv och tapetsera istället för att måla nu :/ Typiskt! Enda fördelen, eller egentligen finns det två födelar, är att jag spar en hyra och jag får en fräsch lägenhet att flytta in i! Gött det i alla fall!

Sen var det där med det som gjorde mig extra glad, ja, vad ska man säga?! Tur att jag är en stark kvinna ;) Och att det desssutom finns annat som gör mig extra glad och som får mig att må bra :) Hemligt hemligt hemligt ;D

Nä, slänga sig i duschen nu kanske, ska iväg till Carina på Frisk hund och få lite el och biolight! Behövligt nu kan jag säga!

//Malin

Lite uppdatering...

...kanske vore på sin plats. Det var ju ett tag sen sist nu, men jag är ju lite sån oxå, mår jag dåligt så skriver jag mycket, precis som när jag mår bra, men nu har det varit så himla mycket runt om mig så jag har varken hunnit eller orkat skriva nåt :/ Men nu ska jag ta mig lite tid och ork tänkte jag för nu har det hänt så mycket grajor som är både glädjande och ledsamt.

Jag tror jag börjar med det roliga ;) Min viktblogg! Den går framåt, eller neråt kanske jag ska säga ;) Ställde mig på vågen nu på morgonen och den visade en total viktnedgång på 4,5 kg!!! Nu är det bara 3 kg kvar till mitt mål och nu FAN ska det bara gå! Nu har jag så mycket jävlaranamma i mig så fan om det inte gick den här gången :D

Sen har det hänt en annan grej oxå som lyser upp tillvaron, men som vanligt ska jag vara lite hemlighetsfull med detta ;) Kan bara säga att jag är så lycklig när jag tänker på det :D

Så till det tråkiga :S Doris har fått flytta tillbaka till sin uppfödare :( Jag kan inte ha tre hundar i lägenhet och eftersom hon är lättast att omplacera och uppfödaren kunde tänka sig att ta tillbaka henne så fick det bli så. Vet ju att hon kommer få det bra där så det går rätt bra faktiskt! Sen kommer Ellan tillbaka oxå. Det funkar inte i det nuvarande fodervärdshemmet så jag tar tillbaka henne men har redan hittat ett nytt hem till henne där jag hoppas att det ska funka! Bara att hålla tummarna!

Fix stannar hos sin uppfödare! Fick besked om det igår. Det blir så bra så! Nu är det bara Duchess som ska bort då :( Det kommer bli tuffast tror jag så det får vänta lite tills jag är i bättre balans!

Idag hoppas jag att jag ska få lite roliga nyheter om min lägenhet oxå så jag kommer dit snart! Det är extremt påfrestande att bo under samma tak som den man ska skilja sig från :S Det är bara att hålla tummarna för det oxå :)

Imorgon drar jag, Jonathan och mamma till Ikea för att köpa säng och lite annat småkrafs som behövs till lägenheten. Det livar alltid upp att få komma ut lite!

Nu har det snart gått en vecka sen jag gjorde mitt domarprov oxå. Kom på att jag faktiskt inte skrivit om det heller. Jag hade en sån jävla go känsla innan provet! Kunde mina maxbetyg utan och innan och väl på plats så sjönk modet rejält kan jag säga :/ Vi var lovade lättbedömda hundar och istället fick vi det svåraste hundarna jag någonsin dömt tror jag!! Ja, alla var inte så svåra men de flesta utav dem. Hade bland annat en hund som skällde sig genom hela lydnadprogrammet! Det är absolut inte arrangörernas fel, de gjorde ju så gott de kunde, men man kan ju undra vart alla våra dukta tävlingsekipage i distriktet var?! Det var ju ett ypperligt tillfälle att få träna! Man fick belöna mellan varje moment och blev det fel fick man göra om plus att vi stod en massa folk på plan vilket ibland kan vara svårt att träna, så det är fortfarande förundransvärt att inte någon ställde upp!! Så jag kan väl säga att blev jag godkänd kan jag va glad men blir inte förvånad om jag inte blev det! Den som lever får se. Klarar jag mig inte gör jag om det!!

Nä, ta tag i mitt liv lite kanske!

//Malin

RSS 2.0